برخی لوازم و اجزا مثل بوفه کابینت را می شود مثل کهنه سربازهایی دانست که حتی بعد از پایان دوره شان می توانند کارهای مختلفی انجام دهند. با اینکه شاید با خودتان فکر کنید دوره ی کابینت آشپزخانه بوفه دار گذشته و به اصطلاح از مد افتاده است، اما هنوز هم این کهنه سرباز می تواند به عنوان جزیی از دکوراسیون آشپزخانه باعث غافلگیر شدن شما و دیگران بشود. برای این که در مورد توانایی ها و جزییات و مسائل مختلفی که مربوط به این محصول می شود بیشتر بدانید، در مقاله امروز پنجدری همراه ما باشید.
بوفه کابینت چیست و چه فرقی با ویترین دارد؟
در نگاه اول برای خیلی از افراد بوفه کابینت همان ویترین است. این تصور خیلی هم نادرست نیست و از نظر دکوراسیون داخلی بوفه را می توان نوعی ویترین در آشپزخانه دانست. به معنای دقیق تر؛ ویترینی که را از اندازه سایر کابینت ها بلندتر باشد بوفه می گویند و آن را در ابتدا و انتهای ردیف کابینت ها تعبیه می کنند و به همین دلیل بیشتر به چشم می آیند. خاصیت اصلی آن ها هم همین به چشم آمدن و جلب توجه است که با قرار گرفتن در ابتدا و انتها انجام می شود. این محصول بیشتر از جنبه ی کارکردی که کم و بیش در همه ی اجزای دکوراسیون داخلی می بینیم، جنبه ی تزیینی دارد و در اغلب اوقات در آشپزخانه های بزرگ به صورت موثرتری حضور دارد.
بیشتر بدانید:آشنایی با ویترین کابینت و انواع آن
انواع بوفه کابینت
امروزه بوفه کابینت را از نظر اندازه و ارتفاع آن در دو مدل دسته بندی می کنند که در ادامه آن ها را به شما معرفی می کنیم:
یک مدل از آن ها ممکن است از روی زمین تا بالای ردیف دیواری امتداد داشته باشند،
مدل دیگری که از روی اپن آشپزخانه یا از ردیف پایین شروع و به بالای ردیف دیواری ختم می شود.
به غیر از این دسته بندی که از نظر اندازه و فرم بود، از لحاظ سبک طراحی هم قابل تفکیک و دسته بندی هستند. در این مورد نیز می توان آن ها را به انواع کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن تقسیم کرد:
کلاسیک
این مدل مختص آشپزخانه های سبک کلاسیک است و در طراحی و متریال آن جزییات و ریزه کاری های زیادی دیده می شود. متریال اصلی کارهای کلاسیک حتی با ورود ام دی اف، همچنان چوب است و خیلی ها آن را با نام بوفه چوبی می شناسند. رنگ در این نوع از محصول، بیشتر رنگ های خنثی مثل سفید، طلایی، خاکستری، کرم و… است. می توانید رنگ خود را با رنگ کابینت ها یکسان کنید و یا گزینه بهتری یعنی رنگ های مکمل را انتخاب نمایید.
بیشتر بدانید:ویترین کابینت کلاسیک
مدرن
بوفه مدرن مخصوص آشپزخانه های مدرن و با طراحی ساده و خلوت است. جایی که احتمالا نمی خواهید وسایل زیادی را روی اپن، کانتر و … قرار بدهید. در این مدل از کار حتما به نورپردازی و دستگیره های مخفی توجه کنید تا طراحی شما بسیار زیباتر شود. سبک مدرن با طیف رنگی متنوع و گسترده شناخته می شود. اما از رنگ های خنثی نیز می توان استفاده کرد.
نئوکلاسیک
سبک نئوکلاسیک، کوششی برای تلفیق دو سبک مدرن و کلاسیک و دارای ویژگی هایی از هر دو است. البته به سبک کلاسیک خیلی نزدیک تر است. اما می توانید محصول نئوکلاسیک خود را با متریالی مثل ام دی اف نیز بسازید که به صرفه تر خواهد بود. دقت کنید که در بازار دو مدل مدرن و کلاسیک را می شناسند و سبک نئوکلاسیک چندان مطرح نیست. اما از آن جایی که باید با توجه به سبک طراحی خودتان انتخاب کنید، این نکته گفته می شود. اگرچه با داشتن دکوراسیون نئوکلاسیک در اشپزخانه می توانید برای این قسمت خود از سبک های کلاسیک کمک بگیرید و یا حتی از سبک مدرن.
بیشتر بدانید:7 ایده جدید برای کابینت آشپزخانه کوچک + عکس
چیدمان و تزیین بوفه کابینت
یک بوفه کابینت اجزای مختلفی در طراحی خود دارد که با توجه به آن می شود به یک طراحی زیبا و چشمگیر در یک محصول استاندارد دست یافت. این نکات را در ادامه با هم بررسی می کنیم:
درب
می توانید کار خود را با انواع درب شیشه ای یا بدون درب طراحی کنید و برای آن از نورپردازی ویژه ی خودش نیز بهره بگیرید. پیشنهاد پنجدری برای شما این است که در آشپزخانه های بزرگ از مدل های درب دار و در فضاهای کوچک از مدل های بدون درب استفاده کنید.
نورپردازی
برای نورپردازی آن نیز به سراغ چراغ های مخفی بروید و با تابش نور آن ها ظروف و لوازم دکوری موجود را در معرض دید بیشتری قرار بدهید. توجه کنید که نور شما بهتر است سفید یا زرد باشد و استفاده از چراغ های رنگی دیگر شاید چندان ظاهر کارتان را زیبا نشان ندهد.
تزیین و چیدمان داخل
اشیا، ظروف و لوزام داخل را با توجه سبک طراحی خودتان انتخاب کنید. مثلا اگر سبک کار شما کلاسیک است، می توانید از ظروف و به ویژه بشقاب های طرح قدیمی و تزیینی بهره ببرید. اما در استفاده از آن ها هم زیاده روی نکنید. چون تاثیر معکوس می گذارد و باعث دلزدگی خودتان و باقی افراد در کنار شلوغی آزاردهنده ای می شود. برای سبک مدرن نیز از لوازم و آکسسوری مثل لیوان یا المان های مدرن استفاده کنید. نکته ی زیاده روی نکردن در استفاده از اشیا را در سبک مدرن نیز به یاد داشته باشید.
بیشتر بدانید:درب کابینت کلاسیک
برای چیدمان داخلی؛ البته فقط ظروف و لوازم تزیینی را به کار نمی گیرند و می شود از وسایل کاربردی خانه نیز استفاده کرد. با در نظر گرفتن این نکته که وسایل گفته شده باید جزء لوازم کم کاربرد آشپزخانه باشند و نیاز نباشد برای استفاده از آن ها هر روز دکوراسیون این قسمت را به هم بریزید.
در کل از هر کدام از این مدل ها که استفاده کنید، می توانید با رعایت نکته و ترفندهای گفته شده نهایت زیبایی را برای دکوراسیون خود به ارمغان بیاورید.
سخن آخر
با اینکه مدتی از دوران طلایی بوفه کابینت می گذرد و امروزه از اجزای دیگری به جای استفاده می کنند، اما هنوز هم می شود با استفاده از انواع آن دکور آشپزخانه خود را انجام داد و به زیبایی آن افزود. بوفه نوعی ویترین است که البته جنبه زیبایی شناختی آن خیلی خیلی بیشتر از ابعاد کارکردی آن به کار می آید. در این مقاله از پنجدری سعی کردیم ضمن معرفی انواع مدل های این محصول، نکاتی را هم برای استفاده ی هر چه بهتر از آن به شما عزیزان ارائه کنیم.