دکوراسیون حمام یکی از مسائلی که در سال های اخیر مورد توجه مردم قرار گرفته است، اهمیت دادن به دکوراسیون داخلی منزل و خانه ی خود است که در گذشته به مانند امروز چندان به چشم نمی آمد. از همین روست که دکوراسیون آشپزخانه، اتاق خواب، پذیرایی و … طی سال های اخیر نقش پررنگی در زندگی ما پیدا کرده است. در کنار همه ی این موارد توجه مردم به یک نکته دیگر هم جلب شده است که در مقاله ی امروز قصد پرداختن به آن را داریم. دکوراسیون داخلی حمام موضوع مقاله ی حال حاضر پنجدری است. با ما همراه باشید.
حمام از قسمت هایی است که در هر خانه وجود دارد و تصور خانه ای بدون حمام به ویژه برای ما ایرانیان به اندازه ی تصور طلوع خورشید از غرب ناممکن است. چنین اهمیتی البته ریشه در تاریخ ملی و دینی ایرانیان هم دارد که همیشه نظافت و پاکیزگی جسم و ظاهر را امری حتمی و واجب و نشانه ی شخصیت انسان می دانستند و هنوز هم می دانند.
البته حمام از گذشته تا به امروز تغییرات زیادی داشته است. داشتن حمام خانگی در گذشته – حتی همین مثلا 20 یا 30 سال پیش – نشانه ی وضعیت اقتصادی و مالی خوب و تعلق به طبقه ی ثروتمند بود و مردمان عادی بایستی از حمام نمره یا حمام عمومی که در شهر یا روستا قرار داشت استفاده می کردند. بنابراین دکوراسیون حمام خیلی دیرتر از دکوراسیون سایر قسمت ها برای ما حائز اهمیت شد. به هر صورت هم اکنون دکوراسیون حمام یکی از نکات مهم زندگی و دغدغه های ما ایرانیان به شمار می رود.
برای رسیدن به نتیجه ی دلخواه و داشتن دکوراسیونی مناسب و متناسب حمام ما باشد، قبل از هر چیز توجه به متراژ حمام و انتظاری که در طراحی دکوراسیون آن داریم ضروری است. ناگفته پیداست که مثلا برای حمام های کوچک نمی توان از وان استفاده کرد. چرا که فضای زیادی را اشغال می کند. یا اینکه انتخاب مصالح مثل سنگ یا رنگ حمام در بزرگتر به نظر رسیدن آن نقش موثری دارد. مهم ترین اصولی که در طراحی دکوراسیون حمام باید رعایت کرد عبارتند از:
حداکثر استفاده را از فضای حمام داشته باشید
برای حداکثر استفاده از فضای حمام، می توایند از انواع کابینت های سرویس بهداشتی استفاده کنید. در بیشتر مواقع کاسه سرویس بهداشتی درون این کابینت قرار می گیرد که زیبایی حمام را حفظ می کند.
داشتن یک نورگیر کوچک برای ورود کمی نور طبیعی و البته تهویه مناسب هوا می تواند بسیار مناسب باشد. دکوراسیون حمام فقط به استفاده از وسایل کاربردیِ متنوع در آن نیست بلکه استفاده مناسب از یک یا حتی چند پنجره می تواند قسمتی از دکوراسیون مناسب حمام باشد که در استفاده لذت بخش از آن بسیار موثر است. البته در خانه های بزرگ و ویلایی که بر خلاف آپارتمان امکان دید از خانه ی همسایه کمتر است، می توانید از پنجره های بزرگ برای ورود نور طبیعی به داخلی حمام خود بهره بگیرید.
رنگ می تواند معجزه کند
اینکه چه رنگی فضای کلی حمام را در بربگیرد و به قول معروف تم اصلی دکوراسیون حمام چه رنگی داشته باشد هم یک نکته مهم است. برای حمام های کوچک که امروزه و در خانه های کوچک فعلی بیشتر هستند، رنگ های روشن و خنثی مثل سفید، طوسی روشن و … علاوه القای حس شادابی و سرزندگی، می تواند فضای کوچک حمام شما را هم بزرگتر نشان دهد.
آینه هم نقش موثری دارد
وجود یک آینه با اندازه مناسب و نورپردازی به جا در اطراف آن یکی دیگر از نکاتی است در به ثمر رسیدن دکوراسیون حمام شما اهمیت دارد.
بعد از دانستن چند اصل مهم در طراحی ، حالا نوبت به آشنایی به انواع مدل های طراحی دکوراسیون حمام می رسد. در این مورد قبل از هر چیزی باید توجه کرد که سلیقه و در کنار متراژ حمام تعیین کننده ی سبکی هستند که برای طراحی دکوراسیون حمام انتخاب می کنیم. به عنوان مثال نمی شود در یک خانه ی کوچک که طبیعتا حمام کوچکی هم دارد از دکوراسیون حمام های بزرگ استفاده کرد. از بین مدل های مختلف چند نمونه بیشتر از بقیه مورد توجه هستند:
دکوراسیون حمام مدرن
دکوراسیون حمام کوچک
دکوراسیون حمام ایرانی
دکوراسیون حمام شیک و لوکس.
دکوراسیون حمام های مدرن بیش از هر چیز با رنگ های خنثی به عنوان تم اصلی شناخته می شوند. رنگ هایی مثل سفید، طلایی و… . به غیر از رنگ خنثی، استفاده از آینه های قدی و کابین دوش شیشه ای نیز از نشانه ها و المان های اصلی سبک مدرن در دکوراسیون حمام به شمار می روند. مهم ترین اصولی که در سبک مدرن باید رعایت کرد عبارتند از:
استفاده از کاغذ دیواری های ضد آب با طرح های مدرن و هندسی که در عین حال با طرح حمام کوچک شما همخوانی دارد.
استفاده از گلدان ها و گیاهان آپارتمانی در گوشه ای از فضای حمام
استفاده از نگهدارنده ها ی دستمال توالت با طرح های خاص و مدرن
استفاده از تعدادی تابلو و دیوار آویز برای تزیین دیوارهای خالی فضای دستشویی.
در نگاه اول شاید داشتن حمامی کوچک ما را به این نتیجه برساند که وقت گذاشتن برای دکوراسیون این فضای اندک کاری بی فایده است. اما به هیچ عنوان اینگونه نیست و در یک فضای کوچک هم می توانید با به خرج دادن کمی خلاقیت، دکوراسیونی زیبا و دلنشین خلق کنید. مثلا اگر از کاشی هایی با طرح آجری و رنگ روشن استفاده کنید و یا شلف هایی برای جای دادن لوازمی ضروری حمام روی دیوار نصب کنید، حمام شما صاحب فضایی فوق العاده خواهد بود. چنین ابتکارات و خلاقیت هایی باعث شده حتی امروزه بسیاری از اتاق ها و فضاهای کوچک دارای حمام و سرویس بهداشتی مستقل و جداگانه شوند. همچنین در خانه های و ساختمان های کوچک کنونی فضای حمام و دستشویی با هم ادغام شده اند که به وسیله ی پارتیشن های چوبی ضدآب و یا کابین های شیشه ای از هم جدا می شوند.
طراحی حمام های ایرانی از گذشته تا به امروز دچار تغییرات بسیاری شده است. در گذشته معمولا به اینگونه بود که یک مدل دستشویی ایرانی کوچک در خارج از خانه و داخل حیاط تعبیه می شد و حمام ایرانی شکلی به صورت گرمابه های قدیم را داشت. اما طراحی و معماری مدل حمام های جدید را معرفی کرد و در کنار آن کم کم با آپارتمانی شدن خانه های ویلایی مدل حمام های ایرانی کاملا تغییر کرد و به اصطلاح زیر و رو شد. در حال حاضر طراحی دکوراسیون حمام ایرانی با دکوراسیون مدرن تا حد زیادی تلفیق شده است تا جایی که به عنوان مثال در گوشه ای از حمام های ایرانی فعلی، توالت فرنگی هم تعبیه می کنند.
برای آن دسته از حمام های ایرانی که از نظر فضا و متراژ کوچک به حساب می آیند، رعایت چند اصل می تواند ما را طراحی دکوراسیون به نتیجه مدنظرمان برساند:
انتخاب درست و اصولی طرح کاشی ها در دکوراسیون حمام
تعبیه یک شبکه کوچک برای تهویه مناسب هوای داخل حمام
توجه به المان های استفاده شده در دکوراسیون حمام های کوچک
عدم استفاده از وان برای داشتن فضای بیشتر
استفاده از کابین های شیشه ای برای بزرگ تر نشان دادن فضا.
حرف حساب: «رنگ آبی فیروزه ای شناسنامه ی معماری و هنر ایرانی است. توصیه ی ما این است اگر قصد دارید دکوراسیون حمام خود را به سبک ایرانی طراحی و اجرا کنید، حتما در رنگ کاشی و تم اصلی از آبی فیروزه ای استفاده نمایید.»
وجود کلمه ی شیک یا لوکس شاید برای ما این معنا را بدهد که حتما در چنین مدلی از طراحی دکوراسیون حمام بایستی از لوازم و متریال گرانقیمت و لوکس بهره گرفت. اما میتوان با وسایل و المان های کم هزینه تر هم حمام خانه را به سبکی لوکس و شیک طراحی کرد. از جمله برای مثال می توان از کاشی هایی با طرح مجلل، وان حمام، گلدان های سنگی کنار وان، قفسه های چوبی و… استفاده کرد تا دکوراسیون حمامی شیک داشته باشیم.
کلام آخر
در زندگی امروزی ما دکوراسیون حمام در کنار باقی قسمت های خانه اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. حمام جایی است که در آن جسم خود را آلودگی ها پاک می کنیم و به همین دلیل روح ما نیز پاکیزه می شود. پس برای طراحی دکوراسیون آن باید دقت زیادی به خرج بدهیم تا بهترین نتیجه برای ما حاصل شود. در این مقاله قصد ما این بود تا نکاتی را در مورد اصول کلی طراحی و همچنین سبک های مهم و پرکاربرد در دکوراسیون حمام در اختیار شما قرار بدهیم.