پنجدری

پشتیبانی(09999917691)

پنجدری

دکوراسیون آشپزخانه

دکوراسیون آشپزخانه ،احتمالا تا به حال به آشپزخانه‌ ی منزل خود فکر کرده‌اید؟! آشپزخانه قلب تپنده‌ی خانه همه‌ ی ماست. جایی که علاوه بر تهیه و یا حتی سرو وعده‌های غذایی، بسیاری از ارتباطات ما هم در آن انجام می‌گیرد. این اهمیت مخصوصا برای خانم‌های خانه‌دار و کدبانو و البته آقایانی که به آشپزی علاقه دارند، بسیار بیشتر است. در این مقاله می‌خواهیم به دکوراسیون داخلی آشپزخانه بپردازیم و از ویژگی‌هایی برای شما بگوییم که کمک می‌کند بیشترین استفاده را از فضای آشپزخانه خود ببرید و در عین حال از بودن در آن‌جا خسته نشوید. همراه پنجدری باشد با بررسی دکوراسیون آشپزخانه.

طراحی دکوراسیون آشپزخانه در طول تاریخ

طراحی دکوراسیون آشپزخانه به خاطر جایگاهی که این قسمت در منازل دارد، همیشه مورد توجه بوده است. البته آشپزخانه همیشه به این شکلی که امروز مشاهده می‌کنیم نبوده است. در خانه‌های قدیمی مثل اتاق خواب درب داشته و معمولا در قسمت انتهایی خانه تعبیه می‌شده است. بعد از مدتی درب  حذف شد و در عوض، مدل آشپزخانه اُپن جایگزین گردید. امروزه حتی اُپن هم یک طرح تقریبا قدیمی به حساب می‌آید و مدل جزیره به اصطلاح روی بورس است. مدلی که در آن فضای آشپزخانه و پذیرایی تقریبا یکی است و فقط با یک میز بزرگ که جزیره نام دارد از هال و نشیمن جدا می‌شود.

چرا طراحی دکوراسیون آشپزخانه مهم است؟!

اگر از بسیاری از خانم‌ها – به عنوان کسانی که آشپزخانه قلمروی بی‌چون و چرای آن‌ها به حساب می‌آید –  بپرسیم آشپزخانه ایده‌آل شما چطور است، احتمالا بسیاری از آن‌ها جواب خواهند داد : آشپزخانه‌ای که بزرگ باشد!!! اما می‌دانیم که با توجه به متراژ خانه‌های امروزی دستیابی به چنین خواسته‌ای خیلی آسان نیست. اهمیت و دشواری دکوراسیون آشپزخانه در همین جا چند برابر می‌شود. جایی که باید از یک فضای کوچک به گونه‌ای استفاده کرد که هم وسایل گوناگون و مختلف و زیادی که داریم در آن قرار بگیرند و هم از نظر هماهنگی با دکوراسیون دیگر قسمت‌های خانه قابل قبول باشد تا در نهایت کاربردی بودن و زیبایی را همزمان داشته باشیم.

اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه 

حالا با توجه به نکاتی در مورد آشپزخانه بیان شد باید دانست که طراحی دکوراسیون در این قسمت نیازمند رعایت اصولی است که با انجام آن به مقصود خود که داشتن فضایی کاربردی و زیباست، می‌رسیم. از جمله این اصول می‌شود به رنگ، دیوار، کابینت‌ها و کف‌پوش اشاره کرد.

رنگ در دکوراسیون آشپزخانه

مهم‌ترین اصلی که در طراحی همیشه به کمک ما می‌آید همین انتخاب رنگ مناسب و متناسب با محیط است. در مورد آشپزخانه بهترین پیشنهاد استفاده از رنگ‌های خنثی مثل سفید، طوسی روشن، کِرِم و… است و البته رنگ سفید جایگاه بالاتری دارد. رنگ خوب در آشپزخانه علاوه بر ایجاد حس نشاط و سرزندگی برای افراد که وقت زیادی را هم در آن‌جا می‌گذرانند (از جمله خانم‌های خانه‌دار و کدبانو) می‌تواند به روشنایی فضا و همچنین بزرگ‌تر دیده شدن آن هم کمک شایانی بکند. به دلیل لزوم پاکیزگی و نظافت در آشپزخانه استفاده از رنگ‌های تیره توصیه نمی‌شود.

البته اگر احساس می‌کنید رنگ سفید می‌تواند خسته‌کننده باشد یا حس بی‌روح بودن فضا را القا کند، می‌توانید از کانترهایی با طرح چوب، کابینت‌های برجسته و طرح‌دار و سرامیک‌هایی با طرح متنوع بهره بگیرید.

دیوار دکوراسیون آشپزخانه

از دیگر اصولی که باید در طراحی دکوراسیون آشپزخانه به عنوان یه اصل مورد توجه قرار بگیرد، دیوارها هستند. برای طراحی این بخش می‌شود از شلف‌ها و حتی اجزا و تابلوهای هنری استفاده کنید. داشتن دیواری با طراحی مناسب نگاه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

کف‌پوش دکوراسیون آشپزخانه

کف آشپزخانه هم مثل سایر نقاط آن می‌تواند یکی از قسمت‌های مهم و حیاتی آن باشد که نقش قابل توجهی هم در زیباتر شدن آشپزخانه ایفا می‌کند. در صورتی که  برای کف سایر قسمت‌های خانه از سنگ یا سرامیک استفاده کرده‌اید، بهتر است برای کف آشپزخانه هم از همان‌ها استفاده کنید. این کار از جهت یکپارچگی و هماهنگی دکوراسیون کلی خانه اهمیت زیادی دارد و البته اگر رفت و آمد زیادی هم در آشپزخانه شما انجام می‌شود، باز انتخاب سنگ و سرامیک بهترین گزینه است. در مقابل اگر در آشپزخانه خیلی رفت و آمدی ندارید، می‌شود از انواع پارکت چوبی و لمینت بهره گرفت. مهم‌ترین ویژگی مثبتی که پارکت دارد، القای حس طبیعی بودن و گرمای خاصی است که چنین حسی با خود دارد. این مورد به ویژه برای پارکت چوبی صدق می‌کند.  

کابینت در دکوراسیون آشپزخانه

برای جا دادن وسایل مختلف و زیادی که در آشپزخانه با آن‌ها سر و کار داریم، بهترین یار کمکی کابینت‌ها هستند. درست مثل خود آشپزخانه کابینت هم تاریخچه جالب و پرفراز و نشیبی دارد. در این مورد می‌شود از کابینت‌های شیشه‌ای استفاده کنید تا به فضای کلی شما عمق بیشتری بدهد و دیوارها دورتر به نظر برسند. نکته‌ی دیگر استفاده از کابینت بلند است تا علاوه بر جای دادن وسایل، آشپزخانه‌ی خلوت‌تر و تمیزتری داشته باشید. این ارتفاع بلند برای کابینت از نظر بصری می‌تواند فضا را بزرگ‌تر از میزان واقعی آن نشان بدهد. همچنین اگر سلیقه‌ی شما کابینت‌های تیره رنگ هستند، از نورپردازی برای جذابیت بصری و بزرگ جلوه دادن آشپزخانه کمک بگیرید.

در طراحی‌های جدیدتر برای دکوراسیون آشپزخانه، طراحی بدون کابینت هم انجام می‌شود که تنها از تعدادی کابینت قدی  و ایستاده استفاده می‌کنند.

استفاده از انواع قفسه‌ها نیز یک راه خوب برای گرفتن حداکثر بهره از فضای کوچک است. درست مثل رستوران‌‌ها که چنین کاری می‌کنند.

انواع سبک طراحی در دکوراسیون آشپزخانه

در حال حاضر سبک‌های مختلف و متعددی برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه وجود دارد که می‌توان به سبک‌های مدرن، کلاسیک، روستایی یا روستیک، سنتی ایرانی، مینی‌مال، مونوکالر، صنعتی، تلفیقی و … اشاره داشت. قصد ما این است مهم‌ترین و پرطرفدارترین این سبک‌ها یعنی سبک مدرن و کلاسیک را در ادامه به شما معرفی کنیم.

سبک مدرن در دکوراسیون آشپزخانه

به جرات می‌توان گفت امروز سبکی که پرطرفدارتر از بقیه به حساب می‌آید، سبک مدرن است. به صرفه بودن از نظر اقتصادی و هزینه‌ی ساخت و اجرا، سادگی در نوع طراحی، مناسب بودن برای آشپزخانه‌های کوچک از جمله مهم‌ترین عوامل این توجه و اقبال بالای مشتریان به طراحی مردن است. البته سبک مدرن را می‌توانید در فضای بزرگ هم اجرا کنید.  در سبک مدرن سعی بر این است که از لوازم و تجهیزات در کنار فناوری نوین استفاده شود و از ترکیب آن‌ها و استفاده از لوازم چند کاره و قفسه‌های چند منظوره نکاتی مثل کمتر اشغال کردن فضا و پر کاربرد بودن لوازم در نظر گرفته شود.

چند نکته در دکوراسیون آشپزخانه مدرن

مهترین جزء در آشپزخانه کابینت است که در طراحی مدرن معمولا کابینت‌ها بدون دسته هستند و درب‌ها به صورت کشویی طراحی می شوند. جنس کابینت‌ها معمولا از هایگلاس براق و یا مات است و معمولا ساده و بدون تزیینات هستند.

یکی دیگر از المان‌هایی که معمولا در آشپزخانه مدرن دیده می‌شود میز کانتر است. در واقع میز کانتر جدا کننده‌ی فضای آشپزخانه از سالن پذیرایی بوده و علاوه برآن کاربری چندگانه هم دارد. یعنی از میز کانتر به عنوان میز کار و میز غذاخوری نیز استفاده می‌کنند.

یکی دیگر از ارکان آشپرخانه مدرن نورپردازی آن است. در سبک مدرن معمولا به جای استفاده از یک نقطه‌ی نوری بزرگ از تعداد زیادی نورهای کوچک استفاده می‌شود که در این صورت استفاده از نور، کاربردی‌تر شده و با توجه به عملکرد اشیاء نورپردازی مناسب آن انجام می‌شود.

سبک کلاسیک در دکوراسیون آشپزخانه

سبک کلاسیک در طراحی با ویژگی‌هایی نظیر تجمل و پرزرق و برق بودن و البته از همه مهم‌تر قرینه بودن شناخته می‌شود. این سبک مختص آشپزخانه‌های با مثراژ بالاست و اگرچه می‌شود آن را در محیط کوچک هم به کار گرفت، اما نما و نتیجه مطلوبی ارائه نمی‌دهد. در مورد کابینت‌های سبک کلاسیک، باید گفت بیشتر چوبی است و تزیینات زیادی دارد. البته امروزه از کابینت‌های جنس ممبران هم استفاده زیادی می‌شود.

چند نکته در مورد دکوراسیون آشپزخانه کلاسیک

در سبک کلاسیک کابینت‌ها معمولا دارای تزیینات و منبت کاری شده هستند. در کنار آن درب کابینت‌ها را به صورت جکدار نمی‌سازند، کابینت‌ها دارای تاج و زیرچراغی و سرستون هستند، دستگیره‌ها  معمولا چوبی و حکاکی شده می‌باشند. لوازمی مثل هود در داخل کابینت‌ها قرار گرفته و پنهان است.

پیشخوان و کانتر کابینت‌ها از جنس سنگ مرمر و گرانیت است.

استفاده از جزیره در دکوراسیون آشپزخانه کلاسیک متداول است.

نورپردازی در سبک کلاسیک بیشتر به صورت استفاده از نورهای نقطه‌ای است و از نورهای مخفی و کوچک خبری نیست. در آشپزخانه کلاسیک نورپردازی در قالب لوسترهای لوکس و گران‌قیمت انجام می‌شود.

کلام آخر

آشپزخانه مهم‌ترین قسمت هر خانه و مثل قلب در بدن انسان است. بنابراین لازم است در طراحی دکوراسیون آن بیشترین دقت را به خرج بدهیم تا بهترین نتیجه بدست آید و از هدر دادن پول و وقت خود جلوگیری کنیم. برای این کار توجه به متراژ خانه و آشپزخانه، سبک دکور سایر قسمت‌های خانه، انتظارات و سلیقه‌ی شخصی خود و البته میزان هزینه‌ای که مایل و قادر به پرداخت آن هستیم، ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *