در زندگی امروز کمد دیواری انزو مثل باقی اعضای خانواده ی کمد دیواری ها نقش مهمی برای اداره ی خانه و یافتن مکانی برای جا دادن وسایلی دارد که می تواند بسیار جاگیر باشد و ماندن آن در فضای خانه و جلوش چشم دیگران نشانگر بی نظمی و شلختگی ساکنان است. کمد دیواری انزو یکی از جدیدترین و جوان ترین مدل های کمد دیواری به شمار می آید که همچون برادرخوانده ی خود یعنی کابینت آشپزخانه انزو متعلق به سبک نئوکلاسیک است. همراه پنجدری باشید تا ویژگی ها و جزییات بیشتری از این کمد دیواری جوان بخوانیم.
نام کمد دیواری انزو برگرفته از برندی تولیدشده به همین اسم از شرکت ایتالیایی Zentique است. اگرچه شرکت یاد شده هیچ گاه تا به امروز نمایندگی و دفتری در کشور ما نداشته است، اما به دلیل شباهت کمد دیواری های ساخته شده به انزو، به آن ها کمد دیواری انزو می گویند. این محصول بهترین گزینه برای یک دکوراسیون داخلی در سبک مینیمال است. سبک مینیمال نیز برگرفته از یک جنبش هنری در دهه 1960 میلادی بود که مهم ترین ویژگی آن سادگی و دوری از هرج و مرج و تجمل به حساب می آید. مینیمالیسم در دهه ی 1980 وارد حوزه دکوراسیون داخلی و معماری شد و با اینکه وام دار سبک زندگی ژاپنی بود اما امروزه با سبک های دیگر هم ترکیب و تلفیق شده است. اگر شما به یک کمد دیواری انزو نگاه کنید و یا حتی در خانه ی خود آن را داشته باشید، حتما خواهید توانست سادگی و بی آلایش بودن کمد دیواری انزو رو درک کنید.
کمد دیواری انزو دارای درب هایی است که از ورق هایی با ضخامت 25 میلی متر ساخته شده است. ضخامت این ورق ها در قسمت های دیگر کمد، به 16 میلی متر می رسد. البته درب کمد دیواری انزو می تواند از ورق هایی با ضخامت 32 میلی متر نیز تولید و نصب می شوند. این نوع کمد دیواری از بعد ظاهری شبیه به کمد دیواری ممبران و تفاوت آن ها در ساختار و پوششی از جنس رنگ است.
به طور کلی کمد دیواری انزو به سه نوع تقسیم می شود. آن چیزی که تفاوت میان نوع متریال استفاده شده برای پوشش سطح درب ها و… است. انواع کمد دیواری انزو عبارتند از :
کمد دیواری انزو روکش وکیوم
کمد دیواری انزو روکش رنگ پلی اورتان
کمد دیواری روکش رنگ پولیشی
انتخاب نام روکش وکیوم در کمد دیواری انزو، به علت استفاده از روش وکیوم (پرس کردن) برای زدن روکشی از جنس PVC با رنگ سفید براق است. قبل از این کار به کمک دستگاه CNC روی لبه درب ها ابزار می زنند و بادگیری و سنباده کاری را انجام می دهند. ضخامت درب ها در کمد دیواری انزو وکیوم 25 میلی متر است.
کمد دیواری انزو روکش پلی اورتان
مثل مدل قبلی، کمد دیواری انزو روکش پلی اورتان نیز دارای درب هایی به ضخامت 25 میلی متر می باشد. مراحل ساخت این نوع کمد دیواری مثل کابینت انزوست. تفاوت آن ها اما در این است که سطح درب ها بعد از سی ان سی کاری و زدن سنباده با رنگ پلی اورتان سفید پوشش داده می شود.
نوع رنگ درب ها کمد دیواری انزو رنگ پولیشی تنها تفاوت آن با مدل رنگ پلی اورتان است و مراحل ساخت هر دو یکسان است. پولیش رنگی است که ساختار خمیری شکل دارد و برای جلا دادن به سطح چوب یا ام دی اف به کار می رود. هموار کردن سطح نیز از مزایا و ویژگی های پولیش است. در کنار این ها، استحکام متریالی که سطح آن پولیش خورده و مقاومت آن در برابر نفوذ آب و ضربه چند برابر می شود.
نکته: «کمد دیواری انزو با درب 32 میلی متر از نظر پوشش، شبیه به سه مدل این کمد دیواری است و با توجه به ضخامت درب در مرحله ابزار زدن لبه ها دست ما بازتر است. همچنین به خاطر وزن بیشتر درب ها باید از یراق آلات قوی تری بهره گرفت. نهایتا به علت پروسه ی طولانی تر و دشوارتر تولید، قیمت بیشتری هم دارد.»
برای انتخاب کمد دیواری انزو دلایل زیادی وجو دارد و که در ادامه می خوانید:
ظاهر چشم نواز و ارمغان آور سرزندگی شادابی که علت اصلی آن نمای براق و روشن است.
ضخامت بیشتر ورق ها سازنده نسبت به سایر کمد دیواری ها که مقاومت در برابر ضربه و بار زیاد را زیاد می کند. این برای کسانی که به دنبال هرچه کاربردی تر بودن کمد دیواری خانه ی خود هستند، نکته بسیار مهم و مثبتی تلقی می شود.
مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و هر گونه رطوبت که به علت جلادهی شدن با رنگی همچون پولیش است. با این ویژگی، کمد دیواری انزو به بهترین گزینه برای مناطق شرجی و با رطوبت بالا تبدیل می شود. همچنین نور خورشید و حرارت توانایی آسیب رساندن را به آن ندارد.
مقاومت در برابر هر گونه اکسیداسیون.
تعویض و ترمیم کمد دیواری انزو و یا تعویض قسمتی از آن کار چندان سختی نیست و نیازی به تعویض کلیت محصول در هنگام آسیب دیدن بخشی از آن نداریم.
به خاطر رنگ روشن، کمد دیواری انزو فضای اتاق هایی با متراژ کم را بازتر و بزرگ تر نشان می دهد.
در بررسی کمد دیواری انزو این یک امر طبیعی است که مثل هر محصول دیگری و هر سبکی از محصولات دکوراسیون داخلی در کنار مزایا و نکات مثبتی که آن ها را گفتیم، معایبی هم وجو دارد. مهم ترین معایب و دردسرهای کمد دیواری انزو عبارتند از:
ساخت کمد دیواری انزو کاری دشوار و زمان بر است. مخصوصا برای این که گرد و غباری روی سطح آن ننشیند، باید کارگاه ساخت کاملا بسته و به اصطلاح ایزوله باشد. دستگاه هایی و پیشرفته مثل سی ان سی نیز هستند که وجود آن ها هزینه کار را بالاتر می برد.
به علت حساسیت گفته شده و استفاده از تکنولوژی نیاز است تا افرادی خبره و زبردست مجری کار ساخت کمد دیواری انزو باشند.
با وجود مقاومت بالا که ناشی از ضخامت ورق هاست، در برابر خط و خش آسیب پذیرند. برای همین توصیه می کنیم کمد دیواری انزوی خود را در محل پر رفت و آمد و خصوصا جایی مثل اتاق کودک قرار ندهید.
رنگ اصلی کمد دیواری انزو، سفید است و در واقع باید اعتراف کرد تنوع رنگی پایینی دارد.