پنجدری

پشتیبانی(09999917691)

پنجدری

پارکت

 پارکت؛ اگر نگوییم پرطرفدارترین، قطعا یکی از پر طرفدارترین متریالی است که در کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و با داشتن تنوع فراوان درطراحی و رنگ و همچنین کاربردهای فراوان در دکوراسیون داخلی، اداری، تجاری و خانگی توانسته است جایگاه بسیار مناسبی در بین متریال مورد استفاده برای کف ساختمان پیدا کند. در ادامه مطلب قصد داریم تاریخچه‌ی مختصری از آن، مهم‌ترین ویژگی‌ها، مزایا و معایب، تمامی برندهای تولیدکننده، قیمت و هزینه‌ی نصب و بسیاری از موارد دیگر را که در حوزه این محصول قرار دارد، بررسی کنیم. همراه پنجدری باشید.

پارکت

مهم‌ترین نکاتی که در انتخاب و خرید پارکت باید در نظر بگیریم؛ میزان پاخور، نوردریافتی و همچنین توجه به رنگ‌ها و سبک مورد استفاده برای دکوراسیون داخلی است. ازطرفی در هنگام انتخاب پارکت می‌بایست به یک نکته خیلی کلیدی توجه کنیم و آن ضد آب بودن محصول است.

شما عزیزان می‌توانید در پنجدری علاوه بر خرید کفپوش دلخواه، استادکار مورد نظر خود را برای نصب کف‌پوش انتخاب کنید.

پارکت

پارکت چیست؟

پارکت به صفحات چوبی با اندازه و ضخامت مشخصی گفته می‌شود که با استفاده از چسب روی کف ساختمان نصب می‌شود. این محصولات با توجه به نیاز شما دارای ضخامت و سایزهای مختلفی هستند. انواع چوبی از دیر باز تاکنون نوعی کفپوش لوکس و با هزینه بالا به شمار به حساب می آیند و با وجود معایبی که دارند به دلیل داشتن تنوع رنگی و الگوهای (پترن) متنوع جایگاه بسیار خوبی در بین مشتریان پیدا کرده است و همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم ضخامت و اندازه ی مختلفی دارد که با توجه به محیط و آب هوا می توان آن را به کار برد. به عنوان مثال پارکت‌ های ضخیم تر را در مناطق سردسیر به عنوان عایق استفاده می‌کنند. نکته جالب قابل ترمیم بودن این محصول است.

پارکت

 البته همانطور که می‌دانید متریال طبیعی مانند چوب علاوه بر هزینه بالا در خرید و نصب، نیاز به مراقب و نگهداری ویژه  نیز دارد. از همین رو لمینت؛ محصولی که از فرآوده‌های چوبی ساخته شده و توانسته است با داشتن قیمت مناسب و عمر بالا جایگاهی بالاتر از مدل های چوبی پیدا کند.

تاریخچه پارکت

کلمه پارکت مثل کابینت در اصل ریشه‌ای فرانسوی دارد. این محصول طی سال‌های اولیه در کاخ معروف ورسای فرانسه و توسط لویی شانزدهم در قرن 17 میلادی ساخته شد. علت ساخت آن هم این بود که بتواند عایق گرما و سرما باشد.

اولین کارخانه تولید پارکت ایران نیز در 1339 تحت امتیاز باورک سوئیس تاسیس شد و با استفاده از امکانات جنگل‌ های شمال شروع به تولید کرد.

پارکت ها از چند قسمت تشکیل می شوند؟

پارکت

پارکت ها به صورت کلی از 4 قسمت مختلف تشکیل می شود که عبارتند از :

لایه رویه از اچ دی اف تشکیل شده است که مقاومت بسیار خوبی در مقابل عوامل محیطی دارد،

لایه رویه  اچ پی ال می باشد که طرح و رنگ اصلی بر روی آن قرار می گیرد،

مغزی یا لایه میانی که از اچ دی اف ساخته می شود،

لایه پایینی که از نفوذ رطوبت جلوگیری می کند.

نصب پارکت (چوبی و لمینت)به چه شکل می باشد؟

نصب پارکت

برای نصب پارکت مثل هر متریالی نیاز است استادکار مورد نظر آن را انتخاب کنید تا پس از نصب هیچ‌گونه مشکلی برای محصول شما به وجود نیاید. احتمالا این موضوع در ذهن نیز وجود دارد که نصب بسیار آسان است و اصطلاحا «کاری ندارد»؟! بله نصب آن آسان است، اگر نکاتی را که در ادامه گفته می‌شود به صورت کامل رعایت کنیم:

این محصول به دو صورت نصب می‌شود: یکی به صورت چسبی و دیگری به صورت نر و مادگی (جفت شدن)

1- کف ساختمان باید به صورت کامل خشک باشد و هیچگونه رطوبتی نباید داشته باشد.

2- هیچگونه گرد و غباری نباید بر روی سطح باشد (یک سنگ کوچک می تواند پس از نصب برای شما مشکل‌ساز شود به گونه‌ای که در زمان راه رفتن بر روی آن صدا ناهنجاری ایجاد می‌شود)

نصب پارکت

نکته: کفپوش چوبی و لمینت را می‌توانید هم بر روی موکت و هم روی سرامیک نصب کنید.

3- دقت داشته باشید که لبه‌های که به دیوار می‌رسد باید برش داده شود تا در صورت انبساط و انقباض دچار مشکل نشود.

4- استفاده از فوم مناسب (فوم را به صورت یک پارچه و تک لایه به روی کف بگذارید)

انواع پارکت

انواع پارکت

 پارکت در بازار کشور ما به دو شکل چوبی و لمینت موجود است که در ادامه به صورت کامل آن ها را معرفی خواهیم کرد:

مدل چوب درخت بلوط

پارکت چوب بلوط

بیشتر موارد استفاده از این متریال در کف خانه‌ هاست. از مهم‌ ترین ویژگی‌ های چوب بلوط می‌توان به استحکام بالا در برابر ضربه، مقاوم بودن در برابر نفوذ قارچ‌ها و حشرات، دوام بالا در برابر رطوبت و تغییر شکل و داشتن ظاهر و رنگ بسیار زیبا اشاره کرد. خاصیت رنگ‌ پذیری بالا باعث می‌ شود که با استفاده از رنگ‌ های پوششی عمر آن را افزایش دهید.

مدل چوب افرا

پارکت چوبی

جوب افرا به دلیل داشتن رنگ روشن می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای خانه و محیط‌های که دارای ابعاد و نور کم باشد.

مدل چوب درخت گیلاس

پارکت چوب البالو

چوب گیلاس با برخورداری از ویژگی‌هایی خاص مثل دوام بالا، داشتن طرح بسیار زیبا، رنگ منحصربه فرد و قابلیت ترمیم و تعمیر می تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی برای کفپوش باشد.

مدل چوب گردو و راش

پارکت چوب راش

چوب درختان گردو و راش به علت سختی و استحکام بالا، محصولی را ارائه می‌کند که برای محیط‌ های با رفت و آمد زیاد بسیار مناسب است. البته این مقاومت زیاد، سبب آن نمیشود که در ساختمان‌های مسکونی مورد استفاده قرار نگیرد. کفپوش چوب گردو در بین کفپوش چوبی از همه قدیمی‌تر است و البته محبوبیت زیادی در میان مشتریان با سلایق گوناگون دارد.

 کفپوش چوب راش اما در قدمت و سال ساخت، نقطه‌ی مقابل گردو است و در واقع جوان‌ترین نوع کفپوش چوبی به حساب می‌آید.

معایب استفاده از پارکت های چوبی

پارکت چوبی

چوب متریال طبیعی است و هرکدام از مواردی که در قسمت بالا ذکر شد دارای ویژگی‌های خاص خود می‌باشد. در این بخش می‌خواهیم بزرگ‌ترین معایب متریال چوب را برای شما عزیزان بازگو کنیم:

1- از کفپوش چوبی نمی‌توانیم در هر آب و هوایی استفاده کنیم. گرما و سرما باعث تغییر اندازه در چوب می شود. (البته برای رفع این مشکل نجّاران چوب را چند روز پس از برش در محل نصب قرار می‌دهند تا چوب تغییرات خود را انجام دهید)

2- چوب به دلیل طبیعی بودن به هیچ عنوان در مقبل حشرات مقاوم نیست. در نظر داشته باشید متریال طبیعی نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. (برای رفع این مشکل نیز می‌توانید هر 6 ماه یک بار از روغن خاصی  که بر روی سطح چوب می‌زنند، استفاده کنید)

3- چوب به رطوبت هم واکنش نشان می‌دهد و دچار تغییر اندازه می‌شود.

زمانی که از کفپوش چوبی استفاده می‌کنید، داشتن سرو صدا را نیز باید به جان بخرید. 4-

5- قیمت خرید و هزینه بالای نصب را باید از محدودیت‌ ها و معایب کفپوش چوبی به حساب آورد.

پارکت لمینت

این محصول با استفاده از خرده چوب و روکش اچ پی ال که بر سطح توسط  گرما و فشار پرس شده است، تولید می‌شود.این محصول مصنوعی در بیشتر مواقع با نر و مادگی (جفت شدن) به هم وصل می‌شود و در کنار هم قرار می‌گیرند.لمینت نیز دارای تنوع طرح و رنگ می‌باشد .

مزایا و معایب پارکت لمینت

از مهم ترین مزایا این کف پوش می توان به قیمت مناسب در خرید و اجرا، مقاومت مناسب در برابر ضربه، دوام در برابر تغییرات آب و هوایی، مقاوم در برابر رطوبت و بسیاری دیگر از موارد اشاره کرد. این کف‌پوش‌ها همان‌طور در بالا گفتیم به صورت نر و مادگی به هم وصل می‌شود. همین موضوع سبب شده است که شما بتوانید به راحتی کفپوش‌های لمینت را جا به جا کنید.

از معایب کفپوش های لمینت هم می‌شود به عایق نبودن در برابر گرما و سرما (برای همین موضوع از فوم در زیر کار استفاده می‌شود)، ایجاد صدا در هنگام راه رفتن بر روی آن، انبساط و انقباض با توجه به دمای محیط  اشاره کرد.

نکات مهم در انتخاب انواع پارکت

برای انتخاب، سفارش و اجرای انواع پارکت بهتر است نکاتی را که در این زمینه وجود دارد به خوبی رعایت کنید تا در نهایت نتیجه ی مطلوبی را کسب نمایید. با هم این نکات را بررسی می کنیم:

1- مقاوم بودن در برابر آب

اولین مورد که باید در نظر گرفت این است که از کفپوش در چه محیطی می‌خواهیم استفاده کنیم؟! اگر محیط مدنظر ما با آب در ارتباط است، طبیعتا نباید از کفپوش های چوبی استفاده کنیم! چرا که چوب در اثر برخورد با آب دچار تورم و تغییر اندازه می‌شود و بعد از مدتی منظره‌ای نامطلوب به محیط ما می‌دهد. لمینت اما مقاومت بیشتری در برابر آب دارد. می‌توانید این محصول را در آشپزخانه هم استفاده کنید.

2- مقاوم بودن در برابر اجسام تیز

همانطور که می دانید روکش رویه این متریال از اچ پی ال می باشد.اچ پی ال دوام بسیار بالاتری نسبت به آسیب پذیری در برابر اجسام تیز در برابر ملامینه دارد.

3- نظافت آسان و راحت

نظافت کفپوش یکی دیگر از مسائلی می باشد که بایستی به آن توجه کنیم. به طور کلی این محصولات از ساختار چوبی درست شده اند. باید دقت کنید کفپوشی که می خرید از از روکشی و مغزی برخوردار باشد که هنگام استفاده از طی خیس برای نظافت آن بوی بدی منتشر نکند و رد آب نیز روی آن نماند. 

4-تعویض آسان

مزیت انتخاب محصول از برندهای معتبر و خوشنام این است که وقتی محصول شما آسیب دید، با استفاده از کد رنگی که دارد آن را برای شما تعویض می کنند.

5- دوام و مقاومت بالا در برابر ضربه

کفپوش های متنوع ایرانی و خارجی  با داشتن ویژگی های متفاوت و مختص به خود در بازار موجودند. توجه کنید محصول انتخابی شما در برابر ضربه مقاوم باشد تا اگر چیزی روی آن افتاد یا ضربه ای خورد، دچار ترک و شکستگی نشود.

6-ضد حساسیت بودن

به هر حال از این محصول در کف ساختمان یا منزل خود استفاده می کنیم و تماس زیادی با آن داریم. در نتیجه باید دقت داشت که برای پوست بدن ما ضرر و حساسیتی ایجاد نکند. به خصوص برای کودکان.

بهترین برند های پارکت ایرانی کدامند؟

زمانی  از بهترین برند های صحبت می کنیم باید تمامی ویژگی مانند مقاومت سایشی(ضربه، خط و خش و تغییر رنگ)، مقاوم بودن در برابر رطوبت و … را در نظر بگیریم و بعد از آن انتخاب کنیم. برند های مانند یونیک، ایزوفام، امیران کلیک، آیدا، امپریال، کنزو، آرتا و … اشاره کرد.

ده ویژگی که سبب می شود پارکت لمینت را انتخاب کنید!

رنگ بندی و طرح های چوبی متنوع و متناسب با سبک های مختلف دکوراسیون

مقاوم بودن در برابر سایش، خط و خش و طول عمر بالا

توانایی جا به جایی محصول

مقاوم بودن در برابر لک به علت داشت روکش اچ پی ال

دوام در برابر نور خورشید واشعه یو وی (فرابنفش)

در صورت وجود سیستم گرمایش از کف می توانید از لمینت بدون هیچگونه مشکلی استفاده کنید

نصب آسان و صرفه جویی در وقت.

تفاوت پارکت لمینت و چوبی در چیست؟

متریال چوبی به علت طبیعی بودن در قدم اول نیاز به نگهداری و ترمیم به صورت سالانه دارد. در قدم دوم بایستی بدانیم چوب هزینه خرید و اجرایی بالایی دارد. سوم اینکه چوب به وسیله چسب بر سطح قرار می گیرد و امکان جا به جایی ندارد.

در مقابل لمینت ها نیاز به مراقبت و نگهداری ندارند، هزینه بسیار پایین تری هم در خرید و هم در نصب و اجرا دارند، این محصول با استفاده از نر و مادگی به هم وصل می شود و به همین دلیل به راحتی می توانید لمینت را جا به جا کنید.

تفاوت کفپوش با پارکت در چیست؟

کفپوش ها از جنس پی وی سی می باشد با استفاده از چسب بر روی کف قرارمی گیرد. این محصول نیز دارای تنوع رنگی فراوان و مناسبی است. کفپوش ها به صورت کامل در مقابل رطوبت و آب مقاوم می باشد؛ ولی امکان جا به جایی  ندارد. در مقابل لمینت همانطور در بالا گفتیم قابلیت جا به جای دارد و در کنار آن تمام ویژگی های گفته شده را نیز دارد.

سخن آخر

در حال حاضر استفاده از پارکت به عنوان یکی از محبوب ترین و باکیفیت ترین متریال های برای کفپوش انواع ساختمان ها با کاربری متفاوت بسیار رایج است. این موضوع هم به دلیل زیبایی و هم به دلیل کارایی و کاربرد متنوع این محصول است که در کنار آن نصب ساده ای هم دارد و خبری از دردسارهای انواع سنگ و سرامیک و … نیست. در مقاله ی امروز سعی کردیم این محصول را با ابعاد گوناگونش به شما عزیزان معرفی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *