پنجدری

پشتیبانی(09999917691)

پارکت چوبی

در زندگی امروزی، پارکت چوبی مثل باقی ساخته ها و محصولات مخصوص دکوراسیون داخلی نقش قابل توجه و پررنگی در بخشیدن زیبایی و آرامش به فضای خانه ی ما دارد. در واقع اگر از به کار گرفتن سنگ و انواع آن در ساخت و تزیین کف ساختمان بگذریم، پارکت چوبی می تواند بهترین انتخاب باشد. با متریالی از دل طبیعت که شکوه، سرزندگی و زیبایی و آرامشی را که در طبیعت است برای ما به ارمغان می آورد. در مقاله ی پیش رو قصد بررسی پارکت چوبی و جزییات مربوط به آن را داریم. همراه پنجدری باشید تا این محصول را بهتر بشناسیم.

پارکت چوبی چه نوع پارکتی است؟

 در مورد پارکت چوبی، پیش از هر چیز لازم است بدانیم که پارکت  Parcket   کلمه ای فرانسوی به معنای فضای کوچک محاصره شده است و پارکت چوبی نوعی پوشش از جنس چوب برای نصب در کف ساختمان می باشد. ساختمان ما می تواند خانه یا محل کار  و یا حتی یک ساختمان عمومی پرتردد باشد. این متریال اولین بار در دوره لویی شانزدهم و در ساخت کف کاخ معروف و تاریخی ورسای متولد شد. امروزه اما با توجه به این نکته که در ساخت یا بازسازی یک بنا، کف ساختمان از جمله نکات اصلی به شمار می رود، به کار بردن پارکت ها در انواع آن و به ویژه پارکت چوبی اهمیت زیادی پیدا کرده است.

نداشتن مواد شیمیایی در متریال در کنار القای حس زنده بودن طبیعت و نیز عمر بالا از جمله عواملی به حساب می آیند که پارکت چوبی را با اقبال گسترده ی مشتریان روبرو کرده است. نبود مواد شیمیایی برای سلامت محیط و ساختمان یک امتیاز محسوب می شود. از طرفی جنس متریال چوب به شکلی است که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، پارکت چوبی ساختمان ما می تواند حتی 50 سال عمر کند.

در پارکت چوبی از چوب چه درختانی استفاده می شود؟

در ساخت پارکت چوبی از درختان گوناگونی استفاده می شود که مهم ترین آن ها شامل چوب درختان گردو، راش، بلوط، افـرا، کاج، زبان گنجشک و بامبوست.

پارکت چوبی درخت گردو

درخت گردو از محبوب ترین درختان در جهان است. پارکت چوبی درخت گردو به دلیل رگه های طبیعی که مختص این درخت اس، زیبایی مثال زدنی و چشمگیری دارد. در برابر ضربه  و ساییدگی و قارچ مقاومت بالایی دارد و می توان با استفاده از روغن های مخصوص براق کننده عمر آن را بیشتر کرد. اگر چه پارکت چوبی گردو مقابل آسیب های محیطی همچون رطوبت و حشرات موذی مقاومت چندانی ندارد و پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان از این نوع پارکت در فضای باز استفاده نکنید. پارکت های چوبی گردو خودشان نیز در دو کلاس طبیعی با گره های درشت  و بزرگ و کلاس لوکس با گره های ریز و ظریف و ظاهری یکدست و یکنواخت تقسیم می شوند.

پارکت چوبی درخت راش

استفاده از چوب درخت راش در پارکت چوبی،  باعث می شود تا محصول مقاوم و سختی داشته باشیم. چرا که این درخت، سخت ترین چوب را در میان سوزنی برگان دارد. با این حال اما رنگ پذیری با کیفیتی ندارد و به مرور زمان رنگ پارکت چوبی راش کیفیت و چشم نوازی خود را از دست می دهد.

پارکت چوبی درخت بلوط

پرکاربردترین چوب در پارکت چوبی، مربوط به درخت بلوط است. مقاومت در برابر ضربه و فرورفتگی مزیت های مهم این متریال هستند ولی وجود لکه هایی طبیعی می تواند برای شما کمی آزاردهنده باشد.

پارکت چوبی درخت افرا

چوب درخت افـرا در پارکت چوبی با رنگ روشن و سرزنده ی خود و مقاومت بالایی که در برابر ضربه دارد، می تواند گزینه ی خوبی برای کف خانه یا محل کار ما باشد. مخصوصا که در یک بازه ی زمانی طولانی کمتر کثیف می شود و رنگ آن نیز در بلند مدت آسیبی نمی بیند. این نوع از پارکت های چوبی مقاوم ترین مدل به شمار می روند.

پارکت چوبی درخت کاج

پارکت چوبی از جنس درخت کاج با وجود رنگ های متنوع می تواند شما را برای انتخاب آن وسوسه کند اما در نظر داشته باشید که مقاومت بسیار پایینی هم دارد. رنگ پارکت چوبی درخت کاج روشن با رگه های تیره و یا تیره با رگه هایی تیره ترست.

پارکت چوبی درخت زبان گنجشک

در این مدل از پارکت چوبی، مقاومت خوب و بالایی در برابر فرورفتگی، خراشیدگی و شکنندگی می بینیم. چوب درخت زبان گنجشک شباهت زیادی به درخت بلوط دارد. البته برای کسانی که علاقه به رنگ های تیره دارند، پارکت چوبی درخت زبان گنجشک با رنگی روشن نمی تواند رضایت بخش باشد.

پارکت چوبی درخت بامبو

استفاده از چوب درخت بامبو در ساخت پارکت چوبی آن را تبدیل به یکی از گزینه های خاص  و منحصر به فرد میان پارکت های چوبی کرده است. پایداری و مقاومت بالا در کنار ظاهر امروزی و مدرن از نکات مثبت این نوع پارکت هستند. اما در برابر تغییرات آب و هوایی حساسیت زیادی از خود نشان می دهد.

انواع پارکت چوبی

پارکت چوبی به غیر از دسته بندی براساس نوع چوب به کار رفته در آن، یک دسته بندی مهم تر نیز دارد که برحسب سلیقه و کاربری آن ها انجام می شود:

1- پارکت تمام چوب یک لایه

در اینجا با استفاده از یک لایه چوب طبیعی و فشرده مثل چوب گردو پارکت چوبی خود را می سازیم. این نوع از پارکت های چوبی به علت مقاومت بالا در ساخت کف باشگاه ها و سالن هایی ورزشی کاربرد زیادی دارد و به همین دلیل نیز به آن پارکت ورزشی هم می گویند. یکی از معروف ترین نمونه های پارکت تمام چوب یک لایه، مدل الگودار یا موزاییکی آن است که اَشکال ابتدایی آن در کاخ ورسای و به عنوان نسل اول پارکت چوبی استفاده شد. این حس اصیل و تاریخی بودن در کنار به کارگیری چوب خالص از جمله مهم ترین دلایل محبوبیت پارکت چوبی یاد شده است.

2- پارکت چوبی سه لایه (مهندسی)

در پارکت سه لایه که به آن پارکت مهندسی شده هم می گویند سه لایه چوب استفاده می شود؛ در اولین لایه از یک چوب به ضخامت 3 میلی متر استفاده بهره می گیرند و دو لایه دیگر که ارزان ترست و با فشار و حرارت به یکدیگر متصل می شود. لایه رویی پارکت های سه لایه با استفاده از تکنولوژی نانو سیلور ساخته می شود که ویژگی های فوق العاده ای دارد. از جمله ضد میکروب و ضد قارچ بودن، درخشندگی و براق بودن و … . پارکت های چوبی مهندسی برای استفاده در فضاهایی مانند سالن پذیرایی و اتاق خواب ها مناسب است. همچنین در مکان های پر تردد مانند دفاتر اداری و لابی های ساختمان ها می توان از این محصول استفاده کرد. معروف ترین پارکت های سه لایه چوبی از جنس چوب درخت های گردو، راش، افـرا و زبان گنجشک است؛ که این پارکت ها نقش و رنگ بندی های متنوعی دارد.

 مزایا و معایب پارکت چوبی

در انتخاب پارکت چوبی برای پوشش کف ساختمان خود پیش از هر کاری لازم است تا مزایا و معایب آن را بدانیم. طبیعتا پارکت های مزایای گوناگون و زیادی دارند که موجب رونق استفاده از آن ها و گسترش در بازار محصولات مربوط به دکوراسیون ساختمان شده است. از جمله مهم ترین مزایای پارکت چوبی می شود به موارد زیر اشاره کرد:

    1– حس گرم و لذت بخش طبیعت با استفاده از پارکت های چوبی

    2– عایق بسیار مناسب در برابر حرارت، صدا و انتقال سرما

    3– جلوگیری از ضربه های شکننده نسبت به سرامیک که این موضوع باعث شده انتخاب مناسبی برای خانواده هایی که کودک و افراد مسن دارند باشد.

    4– وزن کمتر پارکت نسبت به سایر کفپوش ها نیز یک نکته ی مثبت است. این ویژگی مسئله مهمی در مهندسی ساختمان برای کاهش وزن ساختمان ها به شمار می آید.

    5– سرعت نصب بالای پارکت چوبی و تمیزی عملیات نصب از مزایای دیگر این نوع کفپوش است. به صورتی که یک خانه 100 متری در یک روز بدون هیچ گرد و خاکی آماده شده و بلافاصله قابل استفاده است.

    6– امکان باز و بسته کردن و استفاده مجدد عامل بسیار مهمی که باعث محبوبیت این نوع کفپوش شده است. این ویژگی مخصوصا در هنگام بازسازی یا تغییر ساختمان خیلی به چشم می آید.

    7– پارکت های چوبی از هر نوع چوب تقریبا 50 سال عمر می کنند. نیازی نیست شما نگران تعویض آنها باشید و برای مدتی طولانی نیازی به تعویض ندارند.

8– تعمیرات آسان؛ در صورتی که یک قسمت از پارکت چوبی شما دچار مشکل شود، می توانید بدون دغدغه و نگرانی فقط همان قسمت را ترمیم و تعمیر کنید. بدون اینکه نیازی به تعویض کل پارکت باشد. چنین کاری مثلا در کفپوش سرامیکی امکان ندارد.

با همه ی این ها؛ پارکت چوبی هم مثل بقیه ی ساخته های دست انسان مخصوصا در حوزه ی دکوراسیون داخلی، معایبی هم دارد که به آن ها اشاره می کنیم.

1– ضداب نبودن؛ از معایب پارکت های چوبی حساسیت نسبت به آب است. در زمان شستشو محل هایی که انواع دیگری از کفپوش ها است بسیار آسان است اما محل هایی که پارکت های چوبی قرار دارند حساس هستند و باید با روش مخصوص شسته شوند. در غیر این صورت پارکت ما آسیب جدی می بیند.

    2– از دیگران معایب پارکت مقاومت آن نسبت به سیستم های سرمایشی و گرمایشی است. اگر می خواهید سیستم سرمایشی و یا گرمایشی از کف انتخاب کنید بهتر است از پارکت های چوبی استفاده نکنید. چرا که سبب هدررفت انرزی ساختمان خواهد شد و در عین حال نیاز شما به گرما یا سرما رفع نمی شود.

    3– در فصول گرم پارکت ها منبسط می شوند و به مرور آسیب می بینند. برای جلوگیری از این مشکل باید اندکی فضا برای ایجاد انبساط گذاشت. البته این فضای اندک هم می تواند بر اثر نفوذ اب یا گرد و غبار مشکل آفرین بشود.

   4– آسیب پذیری در برابر نور خورشید: اگر در محیط مد نظر شما نور خورشید به طور مستقیم به کف می تابد بهتر است از پارکت های چوبی استفاده نکنید. این نوع پارکت ها با گذر زمان و قرار گرفتن در مقابل نور رنگ خود را از دست داده و کدر می شوند.

  5– حساس به خط و خش: پارکت های چوبی از کفپوش های بسیار حساسی هستند که به راحتی و با هر وسیله ای روی آنها خط و خش می افتد. در هنگام استفاده از ابزارآلات و وسایل تیز مثل چاقو و … مراقب باشید و همچنین با کفش های پاشنه بلند روی آن نباید راه رفت.

7– نظافت مداوم: پارکت های چوبی مقدار بسیار کمی گرد و خاک را جذب می کنند اما همین مقدار کم در صورتی به طور منظم تمیز نشود باعث از بین رفتن مقاومت پارکت می شود.

نکات اصلی در هنگام انتخاب و خرید پارکت چوبی

با توجه به اینکه برای داشتن پارکت چوبی باید هزینه مالی و زمانی انجام دهید و همچنین انتخاب درستی داشته باشید، بایستی نکاتی را رعایت کنید.

شناخت دقیق از کف ساختمان خود

اولین و مهم ترین موضوع شناخت کف منزل است. اگر کف منزل شما زیر سازی خوبی ندارد بهتر از ابتدا یک زیرسازی مناسب انجام دهید و سپس از پارکت های مهندسی استفاده کنید. اما اگر زیر سازی مناسبی دارد انتخاب پارکت تمام چوب انتخاب مناسبی برای شما است.

عجله نکنید

تمام مزایا و معایب و ویژگی چوب های مختلف را بسنجید و اصلا عجله نکنید. هر چقدر زمان بیشتری برای بررسی متریال مختلف بگذارید، انتخاب بهتر و دقیق تری خواهید داشت.

بودجه

به طور کلی هزینه ی پارکت های چوبی کمی گران تر از سایر کفپوش هاست. پس قبل از خرید مشخص کنید که قصد دارید چه میزان و کدام بخش ساختمان را پارکت کنید و توانایی تامین چه مقدار هزینه را دارید.

فضای مناسب   

قبل از اقدام به خرید، مشخص کنید کدام قسمت ها را پارکت می کنید. همچنین یکی از مهم ترین موضوعات در پارکت انتخاب رنگ است. انتخاب رنگ روشن باعث بازتر نشان دادن فضا و انتخاب رنگ تیره باعث کوچک نشان دادن فضا می شود. همچنین برای اتاق کودک بهتر است از رنگ های روشن استفاده شود. دیگر موضوعاتی که در انتخاب فضا تاثیر دارد محل نصب پارکت است. بهتر است محل هایی که آبریزی زیاد است از پارکت های چوبی استفاده نشود. همچنین محل هایی که دائم در مقابل نور خورشید است و یا دائم نیاز به تمیزکردن دارد بهتر است از سایر کفپوش ها استفاده شود

مراحل نصب پارکت چوبی

نصب پارکت چوبی کار چندان دشواری نیست به شرط آن که اصول آن را رعایت کنید تا مشکلی به وجود نیاید. قبل از هر چیز بدانید که پارکت ها را 48 ساعت قبل از نصب در دمای محیط قرار دهید. مهم ترین اصول عبارتند از:

اولین مرحله برای نصب پارکت زیرسازی است. با انجام زیر سازی پستی و بلندی ها از بین می رود.

بعد از مرحله زیرسازی در مراحل نصب پارکت پوشاندن سطح با فوم مخصوص است، استفاده از فوم باعث می شود شما یک عایق در برابر صدا و هوای گرم و سرد داشته باشید.

اگر پارکت از نوع کلیکی نباشد باید روی سطح مقداری چسب بریزید

سپس پارکت ها را منظم و به ترتیب کنار هم بگذارید.

بعد از نصب پارکت گرد و خاک روی پارکت ها را با یک دستمال خشک پاک کنید.

بعد از پاک کردن پارکت ها، باید صاف و یکدست بودن قطعات را بررسی کنید در صورتی که قطعات صاف و یکدست نبودند با استفاده از سمباده و یا لاک مخصوص پارکت باید درزها را بگیرید.

پس از خشک شده و سفت شدن در صورت نیاز سطح پارکت ها را پولیش بزنید.

سخن آخر

برای کف ساختمان، پارکت چوبی یکی از گزینه های مناسب است که حس سرزندگی طبیعت و گرمای آن را به خانه یا محل کار شما منتقل می کند. برای همین امروزه یکی از پرطرفدارترین و یا حتی پرطرفدارترین متریال مورد استفاده در پوشش کف ساختمان است. در انتخاب و اجرای پارکت چوبی باید دقت زیادی به خرج داد تا خروجی کار بهترین نتیجه ای باشد که می خواهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *