پنجدری

پشتیبانی(09999917691)

پارکت لمینت

امروزه پارکت لمینت در کنار پارکت چوبی و محصولات دیگر مهم ترین متریالی هستند که برای کف ساختمان استفاده می شوند. پارکت لمینت با ظاهری زیبا و کاربری آسان و مناسب، مشتریان و طرفداران دو آتشه ی زیادی دارد که آن را به یکی از جذاب ترین گزینه ها برای کف ساختمان در دکوراسیون داخلی تبدیل می کند. اگر می خواهید از این متریال برای بازسازی کف خانه یا محل کار و یا هر نوع ساختمانی که دارید، استفاده کنید؛ در این مقاله با پنجدری همراه باشید تا از پارکت لمینت اطلاعات و نکات جالبی را با شما در میان بگذاریم.

پارکت لمینت چیست؟!

سر و کله ی پارکت لمینت در دکوراسیون داخلی سال های زیادی نیست که پیدا شده است. بعد از تولد و ظهور پارکت های چوبی در قرن 17 میلادی و از قلب کاخ ورسای در کشور فرانسه و توسعه و رشد پارکت های چوبی، به علت معایب و هزینه های بالایی که این محصول داشت، تکنولوژی به مدد طراحان دکوراسیون داخلی و سازندگان متریال این کارآمد و نوع دیگری از پارکت ها به نام پارکت لمینت یا پارکت شناور تولید شد.

لمینت (Laminate) متریالی است که از الیاف چوب فشرده  تهیه می شود. بر خلاف پارکت چوبی که برای نصب آن نیاز به استفاده از چسب بود، پارکت لمینت برای نصب روی زمین نیاز به هیچگونه مصالح خاصی نیست و تنها نیازمند چند زبانه و شیار هستیم.

مزایای پارکت لمینت

در مقایسه با پارکت چوبی، پارکت لمینت دارای مزایای و نکات مثبتی است که آن را به گزینه ای بسیار مطلوب بدل می سازد. از جمله این مزایا عبارتند از:

1- لمینت نسبت به چوب دارای مقاومت، ماندگاری و دوام بالایی است. برخلاف نوع اول پارکت ها به آب حساسیتی ندارد و مثل آن در اثر برخورد و تماس با آب دچار تورم و یا اصطلاحا باد کردن نمی شود.

2- نصب پارکت لمینت بسیار آسان و بی نیاز از به کار بردن چسب یا متریالی از این دست است. نصب این پارکت به وسیله ی شیارهایی که به آن ها کلیک هم هم می گویند، انجام می گیرد. این شیارها دور تا دور لمینت ها قرار دارند و به صورت نر و ماده به هم چفت و بست می شوند. در پارکت چوبی اما باید یک لایه فوم به ضخامت 2 میلی متر قرار بگیرد.

3- پارکت لمینت از چند لایه ی فشرده شده ی چوب ساخته می شود که به صورت مخفف آن را HDF  می نامند. سطح بیرونی این پارکت روکشی با طرح چوب است. این ساختار باعث می شود که خطر به وجود آمدن جانوران ریز و موذی از بین برود.

4- بعد از نصب، پارکت لمینت نیازی به ساب و لاک زدن ندارد و می توان بلافاصله از آن استفاده کرد. در حالی که در پارکت چوبی باید تا 24 ساعت صبر کنیم و وسایل سنگین هم روی نگذاریم تا پارکت شکل اصلی خود را پیدا کند. نکته ی جالب این است که می توانید کف قبلی را حفط کنید و در واقع نیازی کندن کف قبلی برای جایگزینی پارکت لمینت ندارید.

5- سرعت نصب پارکت لمینت بسیار بالاست. در حالی که پارکت چوب زمان زیاد و دقت بالایی نیاز دارد. در بعضی کشورها مثل سوئد در 90 درصد نصب پارکت لمینت توسط خود مشتریان انجام می شود. در نتیجه هزینه ی و زمان نصب کار تا حد خیلی زیادی پایین می آید.

نکات اصلی در نصب پارکت لمینت

1- پارکت لمینت باید روی سطحی اجرا شود که کاملا صاف و هموار باشد. سطحی که می خواهیم روی آن کار کنیم بهتر است از جنس موزاییک، سرامیک و سنگ باشد.

2- برای همسان شدن دمای محیط و پارکت لمینت بهتر است 48 ساعت آن را در محل نصب قرار دهید. در این مرحله عجله نکنید.

3- برای پوشش فاصله میان اطراف پارکت لمینت و دیوارها که حدود 1 سانتی متر است از ابزاری به نام قرنیز استفاده کنید. در جاهایی که ارتفاع و ضخامت قرنیز مناسب نیست، از ابزارهای دیگری مثل اسکوتیا و میت می توان استفاده کرد. رنگ قرنیزها را متناسب با لمینت انتخاب کنید و یا اینکه رنگ هایی تیره تر از لمینت داشته باشند.

4- سطحی که پارکت لمینت را روی آن نصب می کنید باید از هرگونه نخاله و برآمدگی عاری باشد.

5- پارکت لمینت را بعد از بازسازی یا نوسازی سقف و دیوارها و اتمام همه ی کارها اجرا کنید.

6- برای نظافت پارکت های لمینت نیز کار دشواری ندارید. بعد از پاک کردن سطح پارکت از گرد و غبار و خاک، با استفاده از یک طی نخی و یک سطل آب به همراه یک چهارم پیمانه مایع ظرفشویی می توانید کار نظافت را به بهترین شکل انجام دهید.

استاندارد AC در پارکت لمینت به چه معناست؟

برای تعیین میزان دوام و استحکام پارکت لمینت، استانداردی با نام   AC  وجود دارد. این استاندارد براساس میزان تردد بر روی پارکت در اماکن مختلف طراحی شده است. استاندارد AC  به ما این امکان را می دهد که لمینتی در تناسب با فضایی که دارید و همچنین میزان ترددی که در آن جا انجام می شود، داشته باشید. البته این استاندارد دارای انواع مختلف یا به اصطلاح شماره بندی است که در ادامه می خوانید.

استاندارد AC 1 : این نوع از پارکت های لمینت برای فضاهایی کم تردد منزل مثل اتاق خواب مناسب هستند.

استاندارد AC 2: پارکت لمینت با این استاندارد مناسب اماکنی با تردد متوسط هستندو مثل اتاق نشیمن و… .

استاندارد AC 3: لمینت هایی که از این استاندارد برخوردارند برای قسمت های پرتردد مثل راهروها، آشپزخانه و… قابل استفاده هستند. البته از چنین لمینت هایی برای فضایی مثل دفترکار نیز بهره می برند.

استاندارد AC 4: برای اماکنی پرتردد می توانید از چنین استانداردی استفاده کنید.

استاندارد AC 5: پارکت لمینتی که از اسنانداردی در این سطح برخوردارست برای مکان هایی پرتردد تجاری و اداری مانند سینماها، پاساژها و … گزینه ای عالی به حساب می آید.

معایب پارکت لمینت

1- پارکت های لمینت بر خلاف کفپوش های چوبی و یا سرامیک ها، مقاومت پایین این محصول در برابر سیستم های برودتی و گرمایشی کف است. حرارت یا برودت باعث انبساط و انقباض لمینت می شود که قطعا اتفاق خوشایندی نیست.

2- پارکت های لمینت در هنگام راه رفتن بر روی آن ها سر و صدای زیادی ایجاد می کنند و که برای این منظور از فومی مخصوص استفاده می کنند.

3- خط و خش نیز به پارکت لمینت آسیب زیادی وارد می کند. این نقطه ی ضعف در لمینت های استاندارد  AC 1 و AC2 مشهود است.

سخن آخر

در حال حاضر، پارکت لمینت از محبوب ترین گزینه های ایرانیان برای استفاده در کف ساختمان است که با توجه به محاسن و مزایایی که نسبت به متریال دیگر دارد، به طور روزافزون به انتخاب قطعی مشتریان تبدیل می شود. در کنار بهره گرفتن از این محصول در خانه و دفاتر کار، می شود از آن در فضاهای پرتردد و شلوغ نیز استفاده کرد. اگر برای کف خانه یا محل کار خود به دنبال گزینه ای کم هزینه و در عین حال زیبا و کاربردی هستید، پارکت لمینت یک انتخاب مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *