پنجدری

پشتیبانی(09999917691)

پارکت سه بعدی

در دنیای امروز دکوراسیون داخلی، پارکت سه بعدی در کنار سایر پارکت ها نقش به سزایی در طراحی و اجرای کف ساختمان ما دارند. پارکت سه بعدی در حال حاضر جزء گزینه های منحصر بفرد و مختص به سلیقه های خاص پسند است و احتمالا تصاویر ساختمان هایی که با این محصولات تزیین شده اند را دیده اید و نظر شما را جلب کرده اند. در این مقاله همراه پنجدری باشید تا با این محصول هیجان انگیز بیشتر آشنا شوید.

پارکت سه بعدی چیست؟

در مورد پارکت سه بعدی به علت وجود لاک اپوکسی این پارکت را با همین کلمه هم نام می برند. یعنی پارکت اپوکسی. حالا همین پارکت سه بعدی یا اپوکسی از یک لایه ی یکپارچه ی از جنس رزین و اپوکسی ساخته می شود که هیچ درز و شکافی ندارد. این ترکیب می تواند نمای بی نظیری به سطوح شما بدهد. پارکت سه بعدی از تصاویر زاویه دار (چشم انداز) در کنار لایه های نیمه شفاف استفاده می کنند که باعث به وجود آمدن خطای چشم می شود. در واقع برخلاف اسم این محصول، ما با پارکتی مواجه نیستیم که سه بعد دارد. بلکه به دلیل متریال مخصوص، خطای چشمی ایجاد می گردد و همین بزرگترین مزیت است. پارکت سه بعدی قابلیت آن را دارد تا روی سطوح مختلف با جنس متفاوت اجرا شود. از جمله سیمان، بتن، سنگ، سرامیک، کاشی و … . در حال حاضر پارکت های سه بعدی روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می کنند و اقبال مردم به آن ها گسترده تر می شود.

مکان استفاده از پارکت سه بعدی

به طور کلی در زمینه ی دکوراسیون داخلی و قسمت کف یک ساختمان، پارکت سه بعدی می تواند یک گزینه ی فوق العاده باشد. اماکن گوناگون به دلیل ویژگی های برجسته ی این محصول تمایل به استفاده ی از آن دارد. ایجاد تصاویر و چشم اندازهایی کم نظیر و قابلیت مقاومت در شرایط و محیط های گوناگون مهم ترین ویژگی هایی است که پارکت سه بعدی را به گزینه ای محبوب تبدیل کرده است. برخی از مهم ترین اماکنی که از پارکت سه بعدی بهره می گیرند عبارتند از:

1- هتل ها:

بیشترین استفاده از پارکت سه بعدی در هتل هاست. جذابیت عنصری است که هتل ها به عنوان یک محیط توریستی و پذیرای مهمان ها شدیدا به آن نیاز دارند و پارکت سه بعدی این جذابیت و هیجان را برای هتل ها به ارمغان می آورد.

2- آشپزخانه:

قلب  تپنده ی خانه ها نیز بی نیاز از پارکت سه بعدی نیست. اگر قرار باشد به خاطر آشپزی یا هر کار دیگری وقت زیادی را در آشپزخانه بگذرانیم، داشتن محیطی که چشم و ذهن ما را خسته نکند یک نکته ی کلیدی به شمار می آید. برای همین در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه ها می توان از پارکت سه بعدی استفاده کرد.

3- حمام و سروریس بهداشتی:

 در حمام و سرویس بهداشتی ساختمان هم می شود از پارکت سه بعدی استفاده کرد. چرا که  بودن یک طراحی زیبا در کف این قسمت، آرامش و زیبایی خاصی به آن می بخشد.

4- مراکز خرید و پاساژها:

خرید تنها به خاطر احساس نیاز به یک چیز یا داشتن توانایی مالی نیست. گاهی اوقات دکوراسیون زیبای یک ساختمان و محیط می تواند در جذب افراد به آن جا تاثیر بسزایی بگذارد. این جذاب بودن را نیز می توانیم با استفاده از پارکت های سه بعدی در مرکز خرید یا پاساژ ایجاد کنیم.

5- سینماها:

در کنار دیدن فیلم و گذراندن اوقات فراغت، پارکت سه بعدی باعث می شود تا زیبایی بصری و جذابیت زیادی در محیط سینما به وجود آید.

6- مراکز بهداشتی و درمانی:

قطعا مراکز بهداشتی و درمانی آخرین جایی است که خیلی از ما حتی علاقه به فکر کردن درباره ی آن جا را هم نداریم. اما به هر حال از سر ناچاری و نیاز قطعا راهمان به آن جا خواهد افتاد. وجود پدیده ای مثل پارکت سه بعدی کمک شایانی خواهد کرد که فضای ناراحت کننده ی مراکز بهداشتی با جذابیت و آرامشی که ناشی از این محصول است، برای مراجعین قابل تحمل شود.

مزایای پارکت سه بعدی

به عنوان یکی از جدیدترین تکنولوژی های مربوط  به دکوراسیون داخلی، پارکت سه بعدی دارای مزایای و ویژگی های قابل توجهی است که با هم مهم ترین آن ها را مرور می می کنیم:

1- طول عمر بالا:

پارکت سه بعدی به دلیل استفاده از رزین و نبود هیچگونه درز و منفذی، از رطوبت و گرد و غبار در امانند و به علت جنس متریال سختی که دارند از مقاومت بالایی در برابر ضربه برخوردار هستند. در نتیجه طول عمر زیادی هم دارند.

2- مقاومت در برابر مواد شیمیایی:

استفاده از پوشش اپوکسی در پارکت سه بعدی باعث می شود این محصول مقابل مواد شیمیایی مختلفی از جمله مواد قلیایی، اسیدی و … مقاومت خوبی از خود نشان دهد. همچنین اپوکسی باعث ضدآب بودن پارکت سه بعدی نیز هست.

3- زیبایی خیره کننده:

در مورد پارکت سه بعدی شاید بتوان گفت کسانی که ظاهر یک محصول برایشان در درجه ی اول اهمیت قرار دارد، مهم ترین ویژگی همان زیبایی است. یک جذابیت چشمگیر و هیجان انگیز که چشم هر فردی را به خود خیره می کنید. این مزیت بیش از هر چیز به علت استفاده از خصوصیت سه بعدی است.

4- ایمنی و سازگاری با محیط زیست:

بر خلاف پارکت های چوبی، پارکت سه بعدی قابل اشتعال نیست و حتی می تواند روشنایی محیط را هم با توجه به طراحی خود تقویت کند. همچنین پارکت سه بعدی به علت ترکیب خود آسیبی به محیط زیست نمی زند.

5- قیمت و هزینه ی مناسب:

هزینه ی پایین پارکت سه بعدی به علت مقاومت بالای آن است که ما را از ترمیم و تعمیر زود به زود و یا حتی تعویض در بازه ی زمانی کوتاه بی نیاز می کند. به طور خاص چنین مزیتی در اماکن عمومی بسیار اهمیت دارد. جاهایی مثل بیمارستان ها، هتل ها، سینماها و … .

معایب پارکت سه بعدی

در کنار تمام این مزایایی که گفته شد، نمی توان پارکت سه بعدی را خالی از اشکال دانست. این معایب شامل نکات زیر می شوند:

1- نصب  و تعویض یا ترمیم  سخت:

نصب و اصلاح پارکت سه بعدی کار آسانی نیست و نیاز به متخصصان و استادکاران حرفه ای  و زبده دارد. در نصب پارکت سه بعدی باید صبرو دقت زیادی به خرج داد تا نتیجه ی نهایی کار به خوبی حاصل شود. البته برای اصلاح این محصول بین 5 تا 6 روز زمان نیاز خواهیم داشت.

2- هزینه ی بالا:

با توجه به نوپدید بودن تکنولوژی پارکت سه بعدی، متخصصان چندانی در زمینه ی آن وجود ندارد. در کنار این کمبود به علت بالا رفتن روزافزون تقاضای این محصول، قیمت و هزینه ی نصب آن افزایش یافته است.

3- سرمای کف:

در مورد پارکت سه بعدی باید بدانیم که داراس سطح سردی است و به همین دلیل باید به جایی که پارکت سه بعدی قرار است در آن اجرا شود، دقت کنیم.

نحوه ی اجرای پارکت سه بعدی

در اجرای پارکت سه بعدی روی کف ساختمان چند مرحله را انجام می دهند:

در ابتدا؛ تصویری را که مایل هستیم انتخاب می کنیم که کیفیت بالایی هم باید داشته باشد. سپس این تصویر به وسیله ی تکنولوژی خاصی بر روی یک لایه ی مخصوص چاپ می شود. حالا لایه ی مدنظر ما با زیرسازی های لازم اصلاح می شود تا روی سطح محل قرار بگیرد و با پوشش کاملا شفاف اپوکسی پوشیده شود. تصویر ما که مشخص  و واضح است توسط دستگاه هایی حرفه ای پرینت می گردد.

توجه کنید که اپوکسی قرار گرفته بر روی لایه ی عکس، تاثیر زیادی در کیفیت کار و محصول ما دارد.

نکات مهم در اجرای پارکت سه بعدی

. با وجود اینکه گفتیم پارکت سه بعدی را می توان بر روی سطوح مختلفی اجرا کرد، اما جالب است بدانید که بهترین سطوح برای اجرای چنین پارکتی، سطوح سیمانی هستند که صاف و مسطح شده اند.

. هاردنر نام ماده ای سخت کننده است که در تهیه ی پارکت سه بعدی از آن استفاده می کنند. متریال سازنده پارکت سه بعدی قبل از اجرا حالت مایع دارد. این نوع از پارکت ها بعد از اجرا تا 24 ساعت زمان نیاز دارند تا کاملا خشک و آماده ی استفاده شوند. البته ما در پنجدری توصیه می کنیم برای امنیت بیشتر و پیشگیری از خرابی محصول تا چند روزی روی آن راه نروید که به صورت کامل خشک و قابل استفاده شود.

 سخن آخر

سعی ما این بود تا در این مقاله پارکت سه بعدی را به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای اجرای در کف ساختمان خود (خانه یا محل کار و یا ساختمانی با کاربری دیگر) به شما معرفی کنیم. در حال حاضر پارکت سه بعدی در میان سایر متریال مورد استفاده در کف ساختمان و همچنین در میان انواع دیگر پارکت ها یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین گزینه هاست که طبیعتا می تواند گزینه ی جذابی برای شما هم باشد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *