نوع کمد دیواری | کمترین قیمت | بیشترین قیمت |
---|---|---|
ملامینه | 4/200/000 تومان | 4/800/000 تومان |
هایگلاس | 4/700/000 تومان | 5/500/000 تومان |
پلی گلاس | 5/300/000تومان | 6/500/000تومان |
ممبران نئوکلاسیک | 5/550/000تومان | 8/000/000تومان |
ممبران کلاسیک | 7/500/000تومان | 9/000/000تومان |
پولیشی کلاسیک | 8/000/000تومان | 10/000/000تومان |
پولیشی نئو کلاسیک | 7/500/000تومان | 9/500/000تومان |
روکش چوب | 12/000/000تومان | 14/000/000تومان |
چوبی | 25/0000/000تومان | 45/000/000تومان |
کمد دیواری یا به تعبیری دیگر یک انباری بسیار شیک، سازهای است که می تواند کمک بسیاری در جا به جا کردن وسایل خانه به ما بکند. امروزه کمد دیواری بخش مهمی از هر خانه است که اغلب خانمهای خانهدار بعد از رد کردن فیلتر آشپزخانه به میزان کمد دیواری در هر اتاق توجه میکند. از زمانهای قدیم تاکنون از کمد دیواری به عنوان محلی برای قرار دادن رخت خواب، لباس، کفش، وسایل آشپزخانه مثل قابلمههای بزرگ و … مورد استفاده قرار می گرفت. این بخش از اتاق خوابها هم طراحی مختلفی دارد مانند مدرن، نئوکلاسیک و کلاسیک که می توانید مورد انتخاب قرار دهید.
در مقالهی حاضر قصد داریم به بررسی انواع کمد دیواری، مدلها، سبکها، کاربردها وموارد دیگر که میتواند به انتخاب شما کمک کند، بپردازیم. در ادامه با پنجدری همراه باشید.
اگر بخواهیم از زمانهای گذشته کمد دیواری را بررسی کنیم، باید بگوییم اولین ساختاری که شمایل کمدهای امروزی را داشت، برای پادشاهان ساخته میشد. ولی جالبترین نکته برای کمدهای آن زمان این بود آنها را در جایی میساختند که ادرار میکردند. دلیل این موضوع هم این بود که کک در این محلها رشد نمیکنند. (آمونیاک کک را از بین میبرد)
در زمان پیدایش کمد دیواری از قرن 14 تا 19 همچنان کمدها برای پادشاهان و اشرافزادگان بود.
بعد از گذشت زمان مردم معمولی از صندوقچههایی برای قرار دادن لباسهای خودشان استفاده میکردند و به تدریج کمد به شکل امروزی وارد سیستم خانهها برای استفاده بهتر و راحتر اضافه شد.
کمد دیواری را میتوان به چند دسته مختلف تقسیم کرد:
ریلی
لولایی
بدون درب
ترکیبی
که هر کدام از موارد بالا به چند دسته کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن تقسیم میشود که هر کدام را برای شما مخاطبان عزیز توضیح می دهیم.
یکی از مدلهای مورد استفاده برای کمد دیواری، درب ریلی می باشد که بیشتر برای اتاقهایی با ابعاد کوچک به کار میرود. زمانی که این نوع طراحی را انتخاب میکنید باید توجه داشته باشید عمق استاندارد کمد دیواری 70 میباشد. اگر متراژ شما به شکلی باشد که عمق کمد شما را کم میکند بهتر است درب ریلی را مورد استفاده قرار ندهید. در واقع اگر عرض کلی 70 سانتی متر باشد میبایست 15 سانتی متر کم شود که در این صورت عمق کمد شما 55 سانتی متر میشود. پس باید در انتخاب نوع درب دقت کنیم.
میتوان گفت اکثر طراحیها که در خانههای ما وجود دارد به شکل دربی یا همان لولایی میباشد. استفاده از این نوع طراحی فضای داخلی کمد شما را به هیچ عنوان درگیر نمیکند. البته حتی با این وجود هم زمانی که در نظر میگیریم از این مدل برای طراحی استفاده کنیم متراژ اتاق را نیز باید در نظر داشت تا از فضای محدود اتاق بهترین طراحی را انجام دهیم.
برای کمد های خود می توانید از دو متریال مختلف چوب و ام دی اف استفاده کنید که هر کدام ویژگیها، مزایا و معایب خود را دارند.
مقایسه چوب و ام دی اف برای استفاده در کمد دیواری:
چوب: متریال طبیعی که میشود گفت بهترین حس را هم از نظر انرژی و هم از نظر زیبایی به ما منتقل میکند. درست به همین علت باید در نظر داشته باشیم که چوب متریالی طبیعی است و نیاز به مراقب و نگهداری دارد. حداقل به صورت سالانه یک بار طبق مواد شوینده که استفاده می کنید باید از نظر رنگی ترمیم شود. در سوی دیگر بایستی مراقب حشرات موذی مثل موریانهها باشیم تا هیچگونه مشکلی برای متریال ما به وجود نیاورد. علاوه بر این دو نکته، قیمت بالاتر و زمان تحویل بیشتر نسبت به ام دی اف دارد.
ام دی اف : متریالی که محبوبیت بسیار زیادی در بین استادکاران و مشتریان دارد. به نظر شما دلیل این موضوع چه چیزی است؟! محبوبیت این محصول برای استادکاران از این بابت است که ام دی اف دارای اندازه مشخص و همچین رنگ از قبل تعیین شده و مراحل ساخت بسیار آسان می باشد. خب چرا از نظر مشتریان محبوبیت بالایی دارد.علت این موضوع از یک سو قیمت مناسب و سرعت در انجام و نصب کار از سویی دیگر است.
نکته جالبتر اینجاست که ام دی اف در مقابل حشرات مقاوم است و نیاز به مراقبت و نگهداری کمتری دارد.
کمد دیواری مدرن یک سبک بسیار پر طرفدار در بین مابقی طراحیها می باشد که این موضوع دو دلیل ساده و کاملا منطقی دارد. دلیل اول سادگی و کاربردی بودن سبک مدرن وکوچک شدن متراژ خانهها و اتاق خوابها و دلیل دوم قیمت مناسب است که باعث میشود کمد دیواری در بین مشتریان خواهان بیشماری داشته باشد.
استفاده از ام دی اف ملامینه میتواند یکی از بهترین انتخابهای شما باشد. چرا که ملامینه با داشتن تنوع رنگی بسیار و همچنین بهرهمندی از طرح چوب و رنگ ساده و با قیمت مناسب، بیشتر وبهتر میتواند نیاز شما هم از نظر کاربردی و هم از نظر طراحی برطرف کند. البته یکی از مهمترین مواردی که باید در نظر بگیریم این است که دربهای کمد را نمی تواینم به صورت دائم تغییر بدهیم پس ضروری است انتخاب درستی انجام دهیم.
کمد دیواری هایگلاس یکی دیگر از مدلهای سبک مدرن است. که جذابیت بسیار زیادی به محیط طراحی شما میدهد. زمانی که
رنگهای براق را در طراحی خود به کار ببریم باعث می شود، فضایی که داریم به علت بازتاب نور بزرگتر از میزان واقعی به نظر بیاید.
از بهترین رنگها در این سبک از طراحی هم میتوان به سفید، مشکی، کرم و برخی از طرح چوبها اشاره کرد.
کمد دیواری پلی گلاس همانطور که نامش پیداست یک نوع ام دی اف خاص میباشد. پلی گلاسها برتری نسبتا بیشتری نسبت به هایگلاس دارند. به عنوان مثال پوشش سطح آنها مقاومت بیشتری نسبت به خط و خش، اشعه مستقیم افتاب، حرارت و موارد دیگر دارد.
از بزرگترین محاسن پلی گلاس این میباشد که دو طرف ام دی اف رنگی است. یک سمت رنگ مات و سمت دیگر رنگ براق.
این موضوع در هایگلاس یک سمت رنگ سفارشی شما در سمت دیگر رنگ سفید میباشد.
در تمامی مدلهای سبک مدرن که در بالا گفته شد میتوانید هم از دربهای ریلی و از دربهای کمدی استفاده کنید تا به یک نتیجه مثبت در طراحی خود برسید.
کلاسیک یک طراحی بسیار مجلل و زیباست که می تواند نهایت شکوه و زیبایی را به اتاق خواب یا هر محیطی که بخواهید در آن از کمد استفاده کنید، به شما بدهد. طراحی کلاسیک همیشه به همراه خود؛ نظم، شکوه، تعادل و … را دارد. همین چند عامل و به اضافه توجه بسیار زیاد به جزیئات باعث زیبایی بینهایت در طراحی میشود.
در طراحی کلاسیک میتوانید از دو متریال چوب و ام دی اف استفاده کنید. در چند سال اخیر بیشتر از ام دی اف استفاده شده است. شاید این سوال برای شما پیش آید چگونه ام دی افی که روکش دارد را می توانند شبیه به چوب در بیاورند؟ به راحتی! به این شکل که در گام اول از ام دی اف های بدون روکش در اصطلاح خام استفاده میکنند و با ابزار زدن و رنگهای پلی اورتان شبیه چوب میکنند.
به غیر از رنگ میتوانید از روکشهای پی وی سی یا وکیوم نیز استفاده کنید. این روکشها دارای تمامی طیفهای رنگی، طرح چوب میباشد که میتوانید طبق سلیقهای که دارید انتخاب کنید و برای طراحی خود بکار ببرید.
ممبران یکی از مدلهای طراحی در سبک کلاسیک میباشد. در این طراحی تمامی قوانینی که در سبک کلاسیک وجود دارد. رعایت می شود. درکمد دیواری ممبران از رنگ استفاده نمیشود و از روکشهای پی وی سی با ضخامت 3 میلی متر بهره میگیرند. این روکشها را با استفاده از چسبهای مخصوص و دستگاه وکیوم به سطح متریال مورد نظر شما میچسبانند. البته منظور از متریال در اینجا ام دی اف است. چوب به هیچ عنوان نیاز به روکش ندارد.
کمد دیواری ممبران یا وکیوم یکی از پرطرفدارترین نوع کمد در بین تمامی طراحیها و مخصوصا کلاسیک به شمار میرود.
نکته مهم در انتخاب ام دی اف این است که قیمت کاملا مقرون به صرفه و سرعت در انجام کارو مراقب نگهداری کمتری نیاز دارد. اگرچه نکته منفی ممبران، نداشتن احساس مثبتی است که متریال طبیعی در خانه ایجاد می کند.
درست است که چوب اندکی به نگهداری نیاز دارد تا طول عمر بیشتری داشته باشد ولی باید در نظر داشت میتواند بهترین انتخاب برای آرامش شما باشد.
حرف حساب: در سبک کلاسیک هم میتوانید از دربهای ریلی و هم از دربهای لولایی برای مدل سازی طبق نیاز و سلیقهای که دارید استفاده کنید.
مهم ترین نکته که باید در طراحی کلاسیک ددر نظر داشت، فضای مناسب از نظر ابعاد اتاق خواب شما میباشد.هر چه اتاق شما بزرگتر، زیبایی و جلال بیشتر. سعی کنید از اتاقهای خواب با متراژ 12 متر به بالا استفاده کنید که هم فضای شما محدود نشود و احساس کوچک بودن اتاق آرامش ذهنی شما را از بین نبرد.
نئوکلاسیک ترکیبی از مدرن و کلاسیک است. منظور از این جمله چیست؟ مهمترین ویژگی سبک مدرن سادگی و کارآمد بودن آن و مهم ترین ویژگی کلاسیک داشتن جزئیات و تجمل است. نئوکلاسیک با بهره گیری از ویژگیهای ذکر شده به وجود امده است.
کمد دیواری نئوکلاسیک مناسب برای اتاقهایی است که اندازه نسبتا بزرگ دارند. یعنی متراژ اتاق خواب شما میبایست از 10 متر بیشتر باشد تا به نتیجه مطلوب خود برسید.
در نئوکلاسیک از نظر متریالی میتوانید هم از ام دی اف و هم چوب استفاده کنید.اما در این خصوص برای استفاده از چوب باید مواردی را رعایت کنیم. رنگهایی که در این سبک استفاده میشود عمدتا طیفهای یک رنگ و ساده هستند.
اگر به سطح چوب توجه کنیم، متوجه این موضوع میشویم که سطح چوب دارای یک پترن یا الگو خاص است. زمانی که شما میخواهید مراحل رنگ آمیزی سطح چوب را انجام دهید باید در نظر داشته باشید این الگو های چوبی را از بین ببرید و آن را به یک سطح صاف تبدیل کنید و بعد از آن مراحل رنگ آمیزی انجام دهید رعایت نکردن این موضوع سبب میشود هزینهای که بابت انتخاب چوب میدهید، بیشتر شود. پس بهتر است از ام دی اف بدون الگو و صاف برای نئوکلاسیک استفاده کنیم.
در کشور عزیز ما ایران کمد در اتاقها کاربردهای مختلفی از جمله این کاربردها می توان به محلی برای قرار گرفتن
لباس، قرار دادن رخت خواب، گذاشتن برخی از وسایل آشپزی و …. اشاره کرد.
در تمامی کاربرد های که گفته شده اندازه به صورت استاندار دارای عمق 70 سانتی متر می باشد.
یکی از مهمترین کاربردهای کمد دیواری قرار دادن لباس در آن میباشد. دراین قسمت قصد داریم به صورت دقیق در مورد این مسئله برای شما توضیح دهیم. البته باز هم بستگی به طراحی شما دارد.
اگر متراژ خانه بالا باشد، میتوانید یک کلوز روم داشته باشید.
کمد دیواری علاوع بر انواع مختلف کاربرد های مختلفی دارد که می بایست در گام اول کاربرد مورد نظر خود را از کمد دیواری انتخاب کنیم و بعد از آن می توانیم با توجه به سبک های مثل کمد دیواری کلاسیک،نئوکلاسیک،مدرن انتخاب خود را داشته باشم.
میشه گفت حدیدترین نوع کمد دیواری سبک نئوکلاسیک پولشی (همان رنگ پلی اورتان)می باشد.که با داشتن تنوع بسیار زیاد و همچین سادگی طرفداران بیشماری در بین کمد دیواری جدید پیدا کرده است