پنجدری

پشتیبانی(09999917691)

کابینت انزو

کابینت انزو در زندگی امروزی ما انسان ها بعضی وسایل هستند که به قدری به آن ها وابسته هستیم و از وقتی چشم باز کرده ایم، آن ها را در خانه ی خود دیده ایم، با خود فکر می کنیم حتما از ابتدا همینطور بوده است. کابینت آشپزخانه یکی از همین وسایل ضروری است که چنین تصوری در مورد آن داریم. به طوری که نام کابینت و آشپزخانه خیلی اوقات کنار هم می آید و تقریبا آشپزخانه ای نیست که بدون کابینت باشد. اما نه آشپزخانه ها از ابتدا کابینت داشتند و نه کابینت ها از ابتدا این شکلی و در این مدل های امروزی بوده اند. کابینت با وجود عمر کوتاه حدودا 200 ساله ای که دارد بارها و بارها از نظر جنس مواد اولیه ساخت، طراحی و سبک اجرا دچار تغیییرات شده است. به طوری اگر اسم همه ی آن ها را یکباره به ما بگویند، خیلی تعجب می کنیم و شاید حتی بگوییم: «این ها که همه شبیه به هم هستند!!!»

اما در دل این شباهت های ظاهری، تفاوت های زیادی وجود دارد. در مقاله ی حاضر، قصد معرفی یکی از جدیدترین و به اصطلاح کم سن و سال ترین انواع کابینت با نام کابینت آشپزخانه انزو را داریم. همراه پنجدری باشید.

کابینت انزو چیست و از کجا آمده است؟!

کابینت انزو یکی از مدل های تولیدی شرکت ایتالیایی   zentique  بود که بسیار معروف و پرفروش شد. اما این شرکت هیچگاه به ایران نیامد و اکنون نیز در کشور ما نمایندگی ندارد. در واقع آن چه به عنوان کابینت انزو در ایران طراحی و ساخته و اجرا می شود، فقط  طرحی از این کابینت مشهور است که توسط  شرکت‌های ایرانی فعال در صنعت کابینت سازی انجام می شود و اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم، نام کامل و درست تر آن کابینت طرح انزوست.

گذشته از همه ی این ها کابینت انزو نوعی خاص از کابینت پولیشی درسبک طراحی نئوکلاسیک است  که در دو حالت رنگ شده و دارای روکش   پی وی سی (وکیوم) ساخته می شود. مدل رنگی اگرچه  گران تر از مدل روکش وکیوم است، اما دارای جذابیت و ظرافت بیشتری هم هست که با سلیقه ی مشتریان همخوانی زیادی دارد.

از مهم ترین مشخصات کابینت انزو می توان به ام دی اف بودن متریال مورد استفاده برای بدنه ی آن، رنگ پلی اورتان، پلی استر و نیم پلی استر، استفاده از یراق فانتونی یا بلوم و بهره بردن از ام دی اف خام CNC کاری شده در قسمت درب اشاره داشت.

اشتباه نکنید! کابینت انزو همان ممبران نیست!!!

شاید برای بعضی از ما که نسبت به جزییات توجه و اطلاعات کمتری داریم، این مشکل و اشتباه پیش بیاید که کابینت انزو را با کابینت ممبران یکی بدانیم. البته به دلیل آن که متریال ساخت هر دو کابینت از جنس ام دی اف است، امکان این خطا زیاد هم هست. اما تفاوت‌هایی میان دو مدل وجود دارد که به کلی آن ها از یکدیگر متمایز و جدا می کند و لازم است در هنگام سفارش یا خرید این کابینت به آن ها توجه کنید. مهم ترین این تفاوت ها عبارت است از:

. اصولا کابینت انزو را در سبک نئوکلاسیک و کابینت ممبران را در سبک کلاسیک می سازند و این تفاوت سبک ها به ویژه در درب کابینت ها قابل مشاهده است.

. قطر ورق های ام دی اف این دو نوع کابینت هم متفاوت است. در حالی که قطر ورق کابینت انزو 25 میلی متر و بیشتر است، کابینت ممبران را با ورق های ام دی اف بین 16 تا 18 میلی متر می سازند.

. قطر لبه‌ های کابینت ممبران بیشتر از کابینت انزوست. چرا که چهار طرف درب کابینت انزو توسط دستگاه CNC برش داده و قطر لبه‌ ها کمتر می شود.

. تفاوت در رنگ نیز یکی دیگر تمایزهای این کابینت ها از هم است. در حالی که کابینت ممبران از طیف رنگ های متنوع و زیادی بهره می برد، کابینت انزو معمولا محدود به رنگ های روشن، سفید و براق است.

در انتها باید گفت با توجه به ویژگی های کابینت انزو و تفاوت‌ هایی که نسبت ممبران دارد، این مدل قیمت بالاتری را هم داراست.

انواع کابینت انزو

ظاهر کابینت های انزو تا حد زیادی شبیه به هم است و شاید بتوان در طراحی ظاهری پر جزییات و ساده آن ها را از هم متفاوت دانست. به طور کلی طرح های ساده تر کابینت انزو برای آشپزخانه های کوچک کاربرد بیشتری دارد. گرچه سلیقه و خواسته ی مشتریان و کارفرمایان عاملی تعیین کننده به حساب می آید. اما مهم ترین شاخصی که کابینت های انزو را از هم جدا می کند، نوع روکش آن هاست. قبل از پرداختن به جزییات هر کدام از این ها باید اشاره داشت که مدل دارای روکش رنگی، به خاطر طول عمر بیشتر، زیبایی و تنوع رنگ بیش از مدل دیگر طرفدار دارد.

کابینت انزو یا روکش رنگ شده به سه مدل تقسیم می شود:

کابینت انزو پولیشی

کابینت انزو با رنگ پلی اورتان

کابینت انزو با رنگ پلی استر و نیم پلی استر

کابینت انزو پولیشی

با وجود قیمت بالاتر، به خاطر کیفیت و زیبایی چشم گیری که ترکیب رنگ و پولیش به ارمغان می آورد، این مدل بیش از سایرین مورد توجه مشتریان است. اما پولیش چیست؟! پولیش نوعی رنگ مایع و خمیری شکل است که بعد از زیرسازی و رنگ آمیزی درب ها، روی کار کشیده می شود و باعث استحکام و طول عمر کابینت آشپزخانه، شفافیت و شیشه ای شدن آن  می شود. علاوه بر درخشندگی  و شفافیت عالی، این مدل از کابینت انزو به علت استفاده از پولیش در برابر اشعه UV مقاوم است و همچنین در مقابل مشکلاتی مثل خط و خش، آسیب پذیری کمتری دارد و قابلیت ترمیم را هم داراست.

کابینت انزو با پوشش رنگ پلی اورتان

پلی اورتان به دلیل قابلیت چسبندگی بالا و خشک شدن در مدت زمان کوتاه، در صنایع کاربرد زیادی دارد. همچنین از معدود رنگ هایی است که در برابر تابش نور خورشید و رطوبت مقاومت می کند. این مدل نسبت به کابینت پولیشی تا حدودی ارزان تر و همچنین از نظر درخشندگی و شفافیت هم تقریبا مشابه است. با این تفاوت که ضخامت پولیش بیشتر از پلی اورتان است و همین طول عمر آن را هم بیشتر می کند. کابینت های پلی اورتانی که رنگ فوق براق دارند، کیفیت بسیار بالایی را دارا هستند. بیشتر تولیدکنندگان مطرح و نام آشنای کابینت انزو پلی اورتان از رنگ تولید شرکت گنج ترکیه استفاده می کنند که با وجود گرانی باکیفیت ترین رنگ برای چنین مدلی از کابینت است.

 مزایای کابینت پلی اورتان تقریبا همان محاسن کابینت پولیشی است با این تفاوت که قیمت ارزان تری دارد و مقاومت آن در برابر خط و خش اگرچه مناسب است، اما کمتر از مدل پولیشی است.

کابینت انزو با پوشش پلی استر و نیم پلی استر

پلی استر نوعی از رنگ به حساب می آید که به دو گروه مات و براق دسته بندی می شود. پلی استر شفاف و غلیظ است و دیرتر خشک می شود. تا حدودی هم در مقابل تغییرات محیطی مثل رطوبت و آفتاب و خط و خش دارای مقاومت است.  اما مهم ترین ویژگی رنگ پلی استر براق بودن آن است و همین هم اصلی ترین استفاده زیاد در تولید کابینت مدل انزوست.

در مقایسه ی هزینه تولید کابینت، کابینت انزوی پلی استر تقریبا مانند هزینه پلی اورتان است. تفاوت آن ها اما در این است که پلسی استر دیرتر از پلی اورتان خشک می شود و به همین علت اجرای آن هم زمان بیشتری به طول می انجامد. رنگ نیم پلی استر هم از زیرمجموعه های پلی استر است و فرق آن ها مات تر بودن نیم پلی استر می باشد. این رنگ از پلی اورتان و پلی استر قیمت کمتری دارد.

در مجموع رنگ فوق براق، مقاومت در برابر خط  و خش و تنوع رنگی بالا مزایا و محاسن کابینت انزو با پوشش رنگ پلی استر هستند.

قیمت کابینت انزو

پیش و بیش از هر عاملی، کیفیت متریال ساخت کابینت انزو بر قیمت آن موثر است. اما عوامل دیگری هم هستند به آن اشاره می کنیم:

تعداد ستون و سر ستون و ساده یا پر کار بودن درب کابینت:

پرکار بودن طرح کابینت در قیمت تمام شده موثرست. اگر از طرح های ساده تر استفاده کنید قطعاً هزینه ی تمام شده ی کابینت کمتر خواهد شد. درب های کابینت به سبک انزو تنها بشکل ابزار نیم گرد قسمت های حاشیه ای نیست و مدل دیگری از درب کابینت انزو وجود دارد که با استفاده CNC طرح مشبک برجسته روی درب ها پیاده سازی می شود که هزینه بیشتری به همراه خواهد داشت.

استفاده از ریل، لولا و جک خارجی یا ایرانی:

کیفیت و نوع یراق مصرفی هم اثر مستقیمی بر قیمت کابینت آشپزخانه دارد. بهترین یراق آلات مناسب برای کابینت انزو محصولات فانتون ایتالیا و بلوم اتریشی است که البته دومی تقریبا 20 درصد گران تر از محصول ایتالیاایی است. یراق های چینی و ایرانی هم در بازار وجود دارند که کیفیت متوسطی دارند و برای استفاده در این مدل کابینت به دلیل سنگین تر بودن وزن درب ها نسبت به کابینت های معمولی خیلی توصیه نمی شوند/

استفاده از رنگ درجه یک خارجی یا رنگ های ایرانی ورنگ آمیزی مکانیزه با ماشین آلات پیشرفته یا رنگ آمیزی بصورت دستی:

به خاطرخاص بودن رنگ کابینت طرح انزو و گران قیمت بودن آن رنگ آمیزی این سبک از کابینت آشپزخانه دشوار و هزینه بر است. بهترین نوع رنگ برای ای نوع کابینت، رنگ پلی اورتان سوپر براق یا پلی اورتان پولیشی است. البته از رنگ پلی استر براق یا پلی استر پولیشی هم می توان استفاده کرد که نظر کیفی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند اما از نظر قیمتی رنگ تمام پلی استر گران قیمت تر است. ضمن اینکه رنگ نیم پلی استر هم هست که قیمت و کیفیت پایین تری نسبت به دو رنگ قبلی دارد.

حجم پروژه: اینکه شما برای یک خانه ی ویلایی یا یک واحد آپارتمان قصد اجرای کابینت دارید یا برای یک ساختمان چند واحده.

معایب کابینت انزو چیست؟

کابینت انزو درست مثل باقی سبک های کابینت آشپزخانه مزایا و معایب مختص به خود را دارد. در طول این مقاله از محاسن و ویژگی های مثبت این کابینت گفتیم. اما بهتر است برای آسان شدن انتخاب یا رد کردن آن، از معایبش هم بگوییم.  شاید بالا بودن قیمت کابینت آشپزخانه انزو یکی از معایب آن باشد. از طرفی  به علت استفاده از رنگ، نظافت و نگهداری آن کمی سخت تر است و باید با دقت بیشتری از مواد شوینده برای پاک کردن سطح کابینت مدل انزو استفاده کرد.

از دیگر معایب کابینت طرح انزو سنگین تر بودن درب هاست که به دلیل استفاده از ورق MDF با ضخامت بیشتر از حد معمول در ساخت درب کابینت انزو ایجاد شده است و باعث سنگین شدن وزن سازه و به مرور باعث خرابی لولاها و اتصالات کابینت می شود. به خصوص اگر یراق آلات آن را از محصولاتی با کیفیتی متوسط یا حتی ضعیف انتخاب کنیم. طولانی تر بودن فرایند ساخت، رنگ آمیزی و نصب کابینت طرح انزو نسبت به کابینت ام دی اف معمولی از دیگر نقاط  شاید منفی این مدل کابینت است.

کلام آخر

در پایان باید گفت کابینت انزو می تواند حسی از شکوه و برتری را به آشپزخانه ی شما بدهد که در کنار کاربرد معمول هر کابینت (جا دادن وسایل و لوازم مختلف در آن) بسیار چشم نواز و زیبا نیز هست. اما در کنار تمام این ها برای داشتن چنین محصولی در خانه ی خود باید هزینه ی بیشتری نسبت به مدل های دیگر بپردازید. اگر مشکلی بابت هزینه ندارید، کابینت انزو یکی از بهترین انتخاب ها برای آشپرخانه ی شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *