کابینت بدون دستگیره، همانطور که از نامش پیداست روی در ها یا کشوهای خود دستگیره های سنتی را ندارد. و بجای آن دارای یک ریل پشت در یا کشو هستند که فضای لازم برای فشار دادن یا کشیدن آن به وسیله دستان شما را امکان پذیر می کند. این نوع کانتر ظاهری مدرن و ساده به کابینت آشپزخانه شما می بخشد. انواع مختلفی از کابینت بدون دستگیره از جمله مگنت یا فشاری، لمسی و الکترونیکی موجود است که این ها را می توان در انواع طرح ها، بخصوص سبک مدرن بکار گرفت. در این مقاله از پنجدری با ما همراه باشید تا با انواع کابینت های بدون دستگیره، نکات مهم هنگام انتخاب ان ها و ویژگی های مهمی که دارند آشنا شوید.
مهمترین ویژگی های کابینت بدون دستگیره
- عاری بودن درب کابینت آشپزخانه از هر گونه ابزار و یراق منجر به افزایش زیبایی، سادگی و انطباق پذیری آن با سایر وسایل آشپزخانه و محل زندگی شما می شود.
- کابینت بدون دستگیره، در عین سادگی، ظاهری خاص و مدرن به آشپزخانه می دهد از این رو بسیاری از افراد که به دنبال طراحی های ساده و خلوت هستند به استفاده از آن ها روی آورده اند.
- کوچک بودن فضای آشپزخانه دلیلی دیگر بر استفاده از این سبک است چون ویژگی سادگی و مدرن بودن آن احساس بزرگی و نظم بیشتری را به فضای آشپزخانه می دهد.
- یکی از انواع کابینت بدون دستگیره، نوع مگنت است که همین ویژگی باعث شده افرادی که به دکوراسیون و طراحی مدرن علاقه مند هستند جذب این سبک کانتر شوند.
- سهولت زیادی که در باز و بسته کردن این نوع کانتر ها وجود دارد نیز دلیلی بر علاقه مندی تعداد زیادی از صاحبان خانه به آن ها شده است.
بیشتر بدانید:همه چیز در مورد استاندارد های کابینت
انواع کابینت بدون دستگیره
-
کابینت بدون دستگیره، با دستگیره مخفی
در این مدل به جای استفاده از دستگیره های سنتی، با تعبیه کردن شیار و لبه هایی باریک روی درب کانتر که از نظر نیز بخوبی پنهان هستند، به راحتی با استفاده از دست باز و بسته شده و ظاهری ساده و خاص به فضای آشپزخانه می بخشند.
-
کابینت بدون دستگیره مگنت (فشاری)
در این نوع، آهنربا یا مگنتی قوی تعبیه شده که فرایند جدا سازی و بسته شدن درب یا کشو را انجام می دهد. تنها با یک فشار اندک می توان درب را از نیروی ربایش مغناطیسی جدا کرده و به سادگی آن را باز و بسته کرد.
کابینت بدون دستگیره برای چه آشپزخانه هایی مناسب است؟
- مناسب سبک های طراحی مدرن هستند و به ندرت در سبک های سنتی استفاده شده اند.
- نوع مگنت دار می تواند از باز و بسته شدن بی جهت درب و کشوی کانتر توسط فرزند خوردسال شما جلوگیری کند.
- برای انواع کابینت ها از جمله چوبی، ام دی اف، فلزی و … قابل استفاده است
- مناسب استفاده در آشپزخانه های کوچک است.
بیشتر بدانید:مناسب ترین ارتفاع کابینت برای آشپزخانه
نکات مهمی که قبل از انتخاب کابینت بدون دستگیره باید بدانید
- هزینه: قبل از اینکه سراق نکته های دیگر برویم، مهم ترین چیزی که باید بدانید گران بودن آن است. این نوع کانتر از کانتر های با دستگیره های سنتی هزینه بیشتری دارند، بهخصوص اگر سیستم ها و ابزار های پیشرفته بازکننده به عنوان مثال الکترونیکی را انتخاب کنید. البته این هزینه خیلی زیاد نیست اما به هر حل بهتر است قبل از تصمیم گیری مطمئن شوید که بودجه خود را در نظر گرفته اید. چون نمی توان نتیجه گرفت چون از دستگیره سنتی در آن ها استفاده نشده است پس ارزان تر هستند.
- عملکرد: در حالی که مدل های بدون دسته می توانند شیک و مدرن به نظر برسند، مهم است که عملکرد آنها را در نظر بگیرید. به عنوان مثال مطمئن شوید که مگنت بکار رفته در نوع مگنت (فشاری) کیفیت بالایی داشته باشد تا به عملکرد کابینت آسیبی نرساند. حتما امتحان کنید و ببینید با کدام یک از مکانیزم های باز کردن فشاری، مخفی، الکترونیکی و لمسی راحت هستید.
- ماندگاری: این نوع کانتر به مکانیزم ها و ابزار های مختلف متکی است، به این معنی که ممکن است نسبت به مدل های با دستگیره های سنتی مستعد سایش و تخریب بیشتری هستند. حتما مطمئن شوید که از یک بزند معتبر با متریال و ابزار با کیفیت استفاده شده باشد.
- تمیزکاری: با وجود اینکه تمیز کردن و نگه داری از نوع بدون دستگیره آسان تر از دستگیره دار است، اما ممکن است به تمیز کردن مکرر بیشتری نیاز داشته باشند تا عاری از خاک و چربی باشد. به عنوان مثال اگر از می خواهید از نوع ستگیره مخفی استفاده کنید، حتما حواستان باشد شکاف و درز های کانتر ها را به طور منظم و با دقت تمیزکاری کنید تا ذرات چربی جمع نشوند.
بیشتر بدانید:دکور کابینت
مزایا و معایب کابینت بدون دستگیره
مزایا:
- ظاهری شیک و مدرن ارائه میدهند و می توانند با به حداقل رساندن شلوغی بصری، فضای کوچک آشپزخانه را بزرگتر نشان دهند.
- به دلیل نبود دستگیره احتمال برخورد بدن و یا گیر کردن لباستان به آن ها بخصوص در آشپزخانه های کوچک و شلوغ خیلی کم می شود.
- عدم وجود دستگیره، تمیز کردن آن ها را نسبت به انواع با دستگیره های سنتی آسان تر است.
- نظم دهی یکی دیگر از دلایل استقبال افراد از این سبک کانتر است. وجود مدل های بدون دستگیره باعث ایجاد نظم می شود.
معایب
- این نوع کانتر عموما با استفاده از انگشتان دست باز می شود و از این رو ممکن است زود چرب و کثیف شود. علاوه بر این ها اگر شما از رنگ روشن مانند سفید استفاده کرده باشید این کثیفی ها خود را بیشتر نشان خواهند داد.
- یکی دیگر از مواردی که توجه به آن ها ضروری است، استفاده از ابزار با کیفیت است. در این سطح کانتر ها باز و بسته شدن منوط به استفاده از این ابزار است. و از آنجایی که این ابزار مدام و مکرر در حال استفاده هستند باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا در آشپزخانه مدرن شما برای مدت زمانی طولانی دوام داشته باشند.